Αθλητισμός

Με «θετικό πρόσημο» η παρουσία ΓΑΣΚ στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων

Θετικό υπήρξε το «πρόσημο» της παρουσίας του ΓΑΣ Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού παίδων (Κ18), οι αγώνες του οποίου για τους νομούς Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας διεξήχθησαν το Σάββατο 7.5.22 στο δημοτικό στάδιο Αλεξανδρείας.

Έτσι, στον δρόμο 1500μ. ο …παμπαίδας Σάββας Χνιτίδης, σε μιάν επιβεβαίωση της ύπαρξης προοπτικών σημαντικής εξέλιξης και πορείας του στο αγώνισμα (θα ανήκει και του χρόνου στην κατηγορία παμπαίδων), τερμάτισε τρίτος, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, με επίδοση 4.52.00.

Εξ άλλου, ο Σταμάτης Παρασκευάς, παρά τα προβλήματα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, συν το ότι δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, πρώτευσε στο άλμα εις ύψος με 1,90μ. και κατετάγη δεύτερος στο τριπλούν άλμα με 12,80μ.

Τέλος, ο πρωτοεμφανισθείς σε επίσημο αγώνα Γιάννης Καρράς-Μπινιάτης, παμπαίδας και αυτός που ξεκίνησε φέτος την ενασχόλησή του με τον κλασικό αθλητισμό, κατέλαβε την 21η της κατάταξης στον δρόμο 100μ. με 16.11.

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των κορασίδων ο ΓΑΣΚ επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από την Βασιλική Καραμανίδου στον δρόμο 800μ. όμως η ατυχία, καθώς κατά την διάρκεια της προθέρμανσης υπέστη διάστρεμμα, δεν της επέτρεψε να αγωνισθεί.

Ο Σάββας Χνιτίδης αγωνίστηκε στα 1500μ. όπου είχε πολύ καλή παρουσία αφού με 4.52.28 τερμάτισε 3ος, δείχνοντας έτοιμος να κάνει μία καλύτερη επίδοση στα 2000μ. με φυσικά εμπόδια της κατηγορίας του, Κ16.

Ο προπονητής του συλλόγου, Φίλιππος Μισαηλίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα παιδιά που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό στο Κιλκίς αξίζουν διπλά συγχαρητήρια, όταν καταφέρνουν και να διακριθούν είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Αυτό λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Οι προπονήσεις μας τον χειμώνα γίνονται σε έναν διάδρομο στο κλειστό γυμναστήριο την ίδια ώρα που δίπλα μας κάνουν προπόνηση οι ομάδες χειροσφαίρισης. Ως γνωστόν κλειστό προπονητήριο στίβου δεν υπάρχει. Μετά από εννέα μήνες όπου δεν είχαμε ούτε το ανοιχτό στάδιο για να διεξαχθούν οι προπονήσεις, καθώς το έργο του ελαστικού τάπητα παραδόθηκε μετά από διαδοχή παρατάσεων, φτάνουμε στο παρόν.

Πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια λειτουργίας του σταδίου δεν υπάρχει στρώμα του ύψους. Ο Παρασκευάς αυτή τη στιγμή έχει την 3η επίδοση στην Ελλάδα στο άλμα σε ύψος, ενώ έχουμε αφιερώσει μισή προπονητική μονάδα για να βρούμε τη φορά στο τσιμέντο του πάρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου, όπου δεν μας έφτανε καν ο χώρος και βρήκαμε φορά ουσιαστικά στον αγώνα.

Εν τω μεταξύ ενώ το έχουμε ζητήσει, δεν έχει μεταφερθεί καν το παλιό στρώμα του ύψους από το πάρκινγκ(!), εντός του σταδίου. Έστω με τους στηλοβάτες που χρησιμοποιούμε σύρμα και ταινία για να στερεώσουμε τον πήχη… Καταλήγοντας, ελπίζω επιτέλους να ασχοληθούν αυτοί που πρέπει. Οι δικαιολογίες δε μας βοηθάνε κάπου.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα