Αθλητισμός

O ΓΑΣ Κιλκίς υπέταξε τον Αρχέλαο Κατερίνης με 21-20

Θέλει να πάει ψηλά, έδειξε ότι… μπορεί.

Ο λόγος για τον συνεχώς βελτιωμένο ΓΑΣ Κιλκίς, που έκανε νέο «βήμα» εμπρός στην κατάταξη του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείο ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας του Αρχελάου Κατερίνης με 21-20.

Ήταν μία νίκη καθοριστικής βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας, με διαστάσεις θριάμβου καθώς:

-Σημειώθηκε επί ενός φιλοδόξου φέτος αντιπάλου, που «τα έδωσε όλα», για να μην χάσει την άμεση επαφή με την κορυφή, και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Κιλκίς δεν αγωνίσθηκε με πλήρη σύνθεση εξαιτίας διαιτητικών σφαλμάτων στον αμέσως προηγούμενο αγώνα, που «φόρτωσαν» το απουσιολόγιό της.

-Κατέδειξε την αντοχή του ΓΑΣΚ στην εξαιτίας του συναγωνισμού έντονη ψυχολογική πίεση, ασχέτως του ότι «ένα χεράκι» στην πρόκλησή της «έβαλε»… και ο ίδιος με την «τζάμπα» απώλεια βαθμών τουλάχιστον σε δύο αγώνες.

Υπήρξε προϊόν του αγωνιστικού πάθους, που διακρίνει κάθε ομάδα, η οποία στηρίζεται κατά βάσιν, αν όχι εντελώς, στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό.

Στην προκειμένη περίπτωση οι παίκτες του ΓΑΣΚ «έβγαλαν» στον αγωνιστικό χώρο το πνεύμα του υγιούς εγωισμού, που απαιτεί την καλύτερη δυνατή ατομική απόδοση για χάρη της καλύτερης δυνατής εμφάνισης της ομάδας και του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος γι΄αυτήν.

Έτσι, αντέδρασαν αμέσως στο δυναμικό ξεκίνημα των Κατερινιωτών, παρέμειναν αυτοσυγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, όταν στα πρώτα εικοσιπέντε λεπτά ο Αρχέλαος διατήρησε προβάδισμα από δύο μέχρι και πέντε τερμάτων, και προς το τέλος του πρώτου ημιχρονίου «πήραν το πάνω χέρι», φτάνοντας στην ανατροπή (12-11).

Οι Κιλκισιώτες έδωσαν συνέχεια σ΄αυτήν την ανειπίθεση και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οπότε και σταθεροποίησαν θετική διαφορά δύο τερμάτων. Από εκεί και πέρα το «νερό είχε μπεί στο αυλάκι», και με περίσσευμα αποφασιστικότητας αλλά και ψυχραιμίας δεν άφησαν στους Κατερινιώτες κανένα περιθώριο ανατροπής, παρά την έντονη αντίδρασή τους.

Βεβαίως, για άλλη μια φορά δεν έλειψε το «χούι» της κατά συρροήν απώλειας τερμάτων σε φάσεις «τετ α τετ», εξαιτίας του οποίου έγιναν σε αρκετούς αγώνες τα εύκολα δύσκολα για τον ΓΑΣΚ.

Όμως, έστω και έτσι, το κιλκισιώτικο συγκρότημα ήταν τόσο δυναμικό και «ξεχείλιζε» από τόσο πάθος, που κατέστη σαφές από νωρίς, ότι… δεν έχανε με τίποτε αυτόν τον αγώνα.

Μάλιστα, το τελευταίο τέρμα το δέχθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, σε χρονικό σημείο που δεν επέτρεπε στο κατερινιώτικο τίποτε περισσότερο από την απλή μείωση της διαφορά στην τελική του ενός τέρματος.

Αν μη τι άλλο, ο βασιζόμενος στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό ΓΑΣ Κιλκίς έδειξε σ΄αυτόν τον αγώνα, ότι έχει τις δυνατότητες να καλύψει λίαν συντόμως το χαμένο «έδαφος», και να βρεθεί στο «προσκήνιο», δηλαδή μεταξύ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Πάντοτε φυσικά, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της αμέριστης υποστήριξής του από τον φίλαθλο κόσμο και τους οικονομικούς φορείς και και παράγοντες του τόπου.

Η σύνθεση:
Κοβλακάς (Κολεσιώτης), Β.Τοκατζόγλου, Δεληγιάννης, Α.Φαχουρίδης, Χ.Μαυρόπουλος, Γιαβασίδης, Δούγιας, Φυτανίδης, Σ.Φαχουρίδης, Α.Μαυρόπουλος, Μιχαηλίδης, Αναστασιάδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 9-12-17, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης-ΓΑΣ Κιλκίς.

Τα πλήρη αποτελέσματα
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-Αρχέλαος Κατ. 21-20
Πρωτέας Άρ.-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 33-25
ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσ.-Μακεδονικός Νεάπ.Θεσ. 33-23
Ζαφειράκης Ν.-Κύκλωπες Αλεξ. 34-25
Φαίαξ Κερκ.-Αρίων Πτολ. 25-22

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)[table]
Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΑΓΩΝΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,BΑΘΜΟΙ,
1.,ΑΕΣΧ Πυλαίας, 218-162 , 13,
2.,Φαίαξ Κέρκυρας, 178-146, 11,
3.,Ζαφειράκης Νάουσαςς , 193-181, 9,
4.,Πρωτέας Άρτας , 197-194 8,
5.,Αρχέλαος Κατερίνης, 141-149 , 7,
6.,ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ , 167-163 , 7,
7.,Μακεδονικός Νεάπολης, 175-189, 5,
8.,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ , 179-196 , 4,
9.,Αρίων Πτολεμαίδας , 169-178, 4,
10.,Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης ,165-224 , 0,[/table]
Υπολείπεται ο αγώνας Αρχελάου Κατερίνης-Φαίακος Κερκύρας

Η επόμενη ημέρα (Σάββατο 9.12.17)
Αρχέλαος Κατ.-Ζαφειράκης Ν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Μακεδονικός Νεάπ.Θεσ.-Πρωτέας Άρ.
Φαίαξ Κερκ.-ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσ.
Αρίων Πτολ.-Κύκλωπες Αλεξ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα