Γενικά

Γ.Καρβουνιάρη: Με όραμα και συστηματική δουλειά θωρακίζουμε το μέλλον του τόπου μας

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε απέναντι στους δημότες, να  υλοποιούμε  την προγραμματική μας δέσμευση.

Με συστηματική δουλειά, προχωρήσαμε σε άμεσες δράσεις και παράλληλα     δρομολογήσαμε μεσοπρόθεσμες ενέργειες, ώστε η Κοινωφελής Επιχείρηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών και να προσαρμοστεί με τις συνθήκες και τα δεδομένα της  εποχής.

  • Φροντίσαμε τους δημότες  που έχουν ανάγκη και συνδράμαμε στην αντιμετώπιση τη πανδημίας μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
  • Στηρίξαμε τους αθλητικούς συλλόγους και τις αθλητικές ακαδημίες. Ενθαρρύναμε και υποστηρίξαμε τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων και τουρνουά.
  • Βελτιώσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.
  • Λειτουργήσαμε και συντηρήσαμε το κολυμβητήριο Ευρωπού.
  • Εκσυγχρονίσαμε και Βελτιώσαμε την λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας.
  • Επιλύσαμε τα διοικητικά αδιέξοδα και εξασφαλίσαμε την μελλοντική κανονική λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.
  • Αναβαθμίσαμε τα κέντρα πολιτισμού που ανήκουν στην Κοινωφελή Επιχείρηση.
  • Λειτουργήσαμε τα ΚΔΑΠ του δήμου μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

Φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκει

Με το  πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι”   παρέχουμε συστηματική και οργανωμένη πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα σε περίπου 230  ηλικιωμένους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του προγράμματος,   οργανωμένο σε ομάδες δράσης  που αποτελούνται  από κοινωνική λειτουργό ή ψυχολόγο, νοσηλεύτρια και    οικογενειακή βοηθό   βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής συμπολιτών μας  της τρίτης ηλικίας   και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ) και βοηθάμε  την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποιούν συστηματικά:

Κατ’ οίκον επισκέψεις, συναντήσεις με συγγενικά άτομα, επισκέψεις σε δημόσιους φορείς   και συνοδεύουν τους ωφελούμενους  σε Επιτροπές, Νοσοκομεία κτλ

Παρέχουν αρωγή στην έκδοση επιδομάτων, ανανέωση βιβλιαρίων, συμπλήρωση αιτήσεων ΚΕΠΑ, στην σύνταξη κοινωνικών εκθέσεων, ενημερωτικών σημειωμάτων και εισηγήσεων για ΚΕΦΟ.

Βοηθούν στην συσκευασία και διανομή προϊόντων από κοινωνικό παντοπωλείο, στην διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ και στην διανομή μερίδων φαγητού από το ΚΕΦΟ.

Επιμελούνται την συνταγογράφηση φαρμάκων από οικογενειακούς γιατρούς και ασφαλιστικούς φορείς, αγορά αυτών από φαρμακεία της επιλογής των ωφελουμένων και παράδοση στην οικία τους. Κάνουν περιποίηση τραυμάτων – κατακλίσεων, ενεσοθεραπείες – ινσουλινοθεραπείες, αντιγριπικούς εμβολιασμούς, μετρήσεις σακχάρου και χοληστερίνης, μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και αιμοληψίες.

Τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το προσωπικό του προγράμματος συμμετείχε στην δράση του δήμου «Μείνετε σπίτι – είμαστε δίπλα σας» με παράλληλη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης.

Επεκτάθηκε τότε  η   παροχή φροντίδας  για  όποιον είχε ανάγκη   με επιπλέον υπηρεσίες όπως  η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων το πρόγραμμα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο του 2021 πραγματοποίησε και  απογευματινές βάρδιες ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω των γιορτών παρέχονταν υπηρεσίες και τα Σαββατοκύριακα.

Μέχρι και σήμερα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου συνδράμουν στον κατ’ οίκον εμβολιασμό για covid -19.

 

Αθλητικοί σύλλογοι και ακαδημίες

Συνεργαστήκαμε με τους αθλητικούς συλλόγους και τις ακαδημίες παρέχοντας λειτουργικές εγκαταστάσεις  για τις δραστηριότητες τους.

Στα γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια που χρησιμοποιούν οι ομάδες μας   φροντίσαμε να  παρέχουμε επαρκή θέρμανση,  ηλεκτρική ενέργεια ,  καθαριότητα των χώρων και  συντηρήσεις πρασίνου.

Σε συνεργασία με συλλόγους διοργανώσαμε ποδηλατικούς αγώνες και εκδηλώσεις  όπως το «παίζουμε όπως παλιά». Παρείχαμε επίσης υποστήριξη σε τοπικές εκδηλώσεις και τουρνουά που διοργάνωσαν  σύλλογοι όποτε μας  ζητήθηκε.

 

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Συντηρήσαμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από συλλόγους και ακαδημίες.

Κατασκευάσαμε βοηθητικά γήπεδα στο Πολύκαστρο, την Γουμένισσα, την Αξιούπολη και  έχουμε υπό κατασκευή το βοηθητικό γήπεδο Ευρωπού.

Κατασκευάσαμε νέο χλοοτάπητα στο Εύρωπο και συντηρήσαμε με επανασπορές όλα τα γήπεδα ανάλογα με τις ανάγκες και την χρήση τους.

Συντηρήσαμε κερκίδες, πάγκους , τοποθετήσαμε καθίσματα, στεγανοποιήσαμε και ανακαινίζουμε    αποδυτήρια  όπου  χρήζουν παρέμβασης. Συνεχίζουμε τις δράσεις αυτές σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησης.

Εγκαταστήσαμε φωτισμό στο γήπεδο Γουμένισσας, στο βοηθητικό γήπεδο Πολυκάστρου, συντηρήσαμε τα φωτιστικά σώματα σε όσα  γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια χρειάστηκε και μέσω του προγράμματος Φιλόδημος υλοποιήσαμε το έργο φωτισμού του κεντρικού γηπέδου Πολυκάστρου.

Συντηρήσαμε τις εγκαταστάσεις άρδευσης και κατασκευάσαμε αρδευτικά δίκτυα    στα βοηθητικά γήπεδα που χρησιμοποιούνται.

Συντηρήσαμε όλα τα κλειστά γυμναστήρια. Κάναμε  παρεμβάσεις στα δάπεδα, στα αποδυτήρια και στα συστήματα θέρμανσης. Βαφές και αντικαταστάσεις   φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων.  Αντικαταστήσαμε  θύρες εισόδου όπου και οροφές όπου ήταν απαραίτητο.

 

Κολυμβητήριο Ευρωπού.

Υλοποιήσαμε  προγράμματα  εκμάθησης βασικών τεχνικών κολύμβησης   σε κύκλους μαθημάτων για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού  που συμμετείχαν περίπου 500 παιδιά κάθε χρόνο.

Λειτουργήσαμε  το κολυμβητήριο Ευρωπού  για  αναψυχή των κατοίκων με  σταθερή τιμολογιακή πολιτική.

Φροντίσαμε τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου και τον περιβάλλοντα χώρο ώστε  οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα ασφαλές, όμορφο  και οργανωμένο περιβάλλον.

Συντηρήσαμε τις εγκαταστάσεις της πισίνας ώστε να λειτουργεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Εξασφαλίσαμε την λειτουργία αναψυκτηρίου μετά από   πλειοδοτική , φανερή και προφορική δημοπρασία εκμίσθωσης.

 

Δημοτικό Ωδείο Παιονίας

Το Δημοτικό Ωδείο Παιονίας, είναι  πλέον ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το κράτος, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και το οποίο παρέχει τίτλους σπουδών που κατοχυρώνουν την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων του.

Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ανακαινίσαμε πλήρως το 2021   και με υπερεπάρκεια οργάνων παρέχουμε στους σπουδαστές υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και λειτουργούμε  τμήματα   πιάνου-αρμονίου, κιθάρας, αρμονίας, βιολιού, κρουστών, μπουζούκι, παραδοσιακά όργανα και βυζαντινής μουσικής.

Πραγματοποιήσαμε   συναυλίες.   Διοργανώσαμε  ειδική συναυλία με τίτλο «Αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από το 1821», με εκτελεστές τους καθηγητές του Ωδείου.

Τα χρόνια της πανδημίας  δεν πραγματοποιήθηκαν   παραστάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων και  τα μαθήματα του Ωδείου  έγιναν διαδικτυακά.

Η Φιλαρμονική  που απαρτίζεται από μαθητές του Ωδείου συμμετείχε σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου και τις εθνικές εορτές.

 

Δημοτικά μουσεία και πολιτιστικά κέντρα στην κοινωφελή επιχείρηση

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  Αξιούπολης

Επιλύσαμε τα διοικητικά αδιέξοδα και εξασφαλίσαμε την μελλοντική κανονική λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας  Αξιούπολης το οποίο είχε περιέλθει σε αδράνεια  καθότι η  Ανώνυμη Εταιρεία  που το λειτουργούσε τελούσε για πολλά χρόνια υπό εκκαθάριση.

Αγοράσαμε τα εκθέματα του μουσείου και μετά την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου από τον δήμο στην κοινωφελή επιχείρηση  το μουσείο μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Το 2021 εντάχθηκε στο τεχνικό  πρόγραμμα του δήμου η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου ώστε να υπάρχει ωριμότητα για την ένταξη του  σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

 

Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρωπού

Μετά την παραχώρηση χρήσης του μουσείου αγροτικής και πολιτιστικής  κληρονομιάς Ευρωπού και του κτιρίου που στεγάζεται στην κοινωφελή επιχείρηση πραγματοποιήσαμε συντηρήσεις, βαφές και καλλωπισμούς   προκειμένου να καταστεί το μουσείο επισκέψιμο και οι αίθουσες του κτιρίου λειτουργικές.

Συντηρήσαμε και ανακαινίσαμε όπου χρειαζόταν το κέντρο πολιτισμού Πολυκάστρου και προχωρήσαμε σε ανακαινίσεις και βελτιώσεις στο  πολιτιστικό κέντρο Αξιούπολης όταν ο δήμος παραχώρησε την χρήση του στην κοινωφελή επιχείρηση.

 

ΚΔΑΠ του δήμου Παιονίας

Λειτουργήσαμε   Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο 3ο δημοτικό Πολυκάστρου, στο 2ο  δημοτικό Αξιούπολης, στο  δημοτικό Ευρωπού και στο δημοτικό Αγίου Πέτρου    ενισχύοντας  την εξωσχολική ενασχόληση των παιδιών με   δημιουργικό παιχνίδι και με μία ποικιλία δραστηριοτήτων,  όπως τις  ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες (  βόλεϊ, στίβος),την  εκμάθηση μουσικών οργάνων, τον  χορό και τα εικαστικά  υπό την επίβλεψη και την  σημαντική καθοδήγηση   έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού του φορέα.

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ συμμετέχουν κάθε χρόνο  σε μία σειρά από ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες  για εμπλουτισμό των ενδιαφερόντων και των εκφραστικών τους δυνατοτήτων και σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του Πάσχα και του Αγίου Πνεύματος καθώς και στην λήξη της καλοκαιρινής περιόδου του κολυμβητηρίου. Συμμετέχουν σε δράσεις εικαστικών και  συμμετείχαν  στην εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας το’ 21» που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Την καλοκαιρινή περίοδο  στο κολυμβητήριο Ευρωπού πραγματοποιούνται   δωρεάν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης για όλα τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π.

Με γνώμονα τη νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  προσλάβαμε καθηγήτρια γα  διδασκαλία ζωγραφικής

Ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες ενέργειες και ξεκινάμε την διαδικασία αδειοδότησης  για  μία νέα δομή κοινωνικής πρόνοιας, ενός Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία) στις εγκαταστάσεις του ειδικού σχολείου που λειτουργεί στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Τούμπας.

Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες πρόσληψης καθηγητού πληροφορικής και δημιουργούμε αντίστοιχο τμήμα σε όλα τα ΚΔΑΠ.

 

 Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη

 

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]