Αθλητισμός

«Βάπτισμα πυρός» στην γ’ εθνική γιά τον Εύαθλο/Μακεδόνες Πολυκάστρου

«Ανεβαίνει» την Κυριακή η «αυλαία» του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος γ’ εθνικής κατηγορίας, στον γ’ όμιλο του οποίου αγωνίζεται ο «νεοφώτιστος» Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου, η τρίτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον νομό Κιλκίς σε εθνική κατηγορία μετά τον ΑΟ Γουμένισσας και τον Αετό Κιλκίς.

Το πολυκαστρινό συγκρότημα δίνει τον «παρθενικό» αγώνα του εκτός έδρας, με αντίπαλο το αντίστοιχο του Ερμή Αγιάς Λαρίσης, το οποίο πλεονεκτεί σε πείρα και στελέχωση, ως ένα από τα παραδοσιακά «φυτώρια» του λαρισαϊκού καλαθοσφαίρου.

Ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει τον Εύαθλο/Μακεδόνες, επειδή ακριβώς η πρώτη συμμετοχή του σ’ αυτό το πρωτάθλημα αφ’ ενός μεν αποσκοπεί στην απόκτηση πείρας, αφ’ ετέρου δε εντάσσεται στο πλαίσιο μιάς προσπάθειας στήριξης και ενίσχυσης του δικού του «φυτωρίου» το οποίο δημιούργησε την τελευταία διετία.

Ετσι, αναμένεται να βασισθεί στον ίδιο «κορμό», που τον οδήγησε στις επιτυχίες σε επίπεδο Κ.Μακεδονίας των τελευταίων δύο περιόδων, με απόρροια την άνοδο στην γ’ εθνική κατηγορία, κατά τι ενισχυμένο εκ των ένδον και τρεις έξωθεν αξιόλογες προσθήκες, στην απαρχή μιάς διαδικασίας, από την οποία τις παραστάσεις και εμπειρίες επιδιώκει να «επενδύσει» στον προαναφερθέντα βασικό στόχο.

Το ευχάριστο είναι, ότι οι προθέσεις του συλλόγου γιά τον συγκεκριμένο προγραμματισμό και «βηματισμό» γιά την ανάπτυξη και πρόοδο του καλαθοσφαίρου της περιοχής έχει βρει σημαντική ανταπόκριση στον φίλαθλο κόσμο της ευρύτερης περιοχής, που ήδη έχει δείξει και εμπράκτως ότι επιθυμεί να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να σταθεί στο πλευρώ του Ευάθλου/Μακεδόνες.

Και αυτό είναι ένα εξαιρετικώς ελπιδοφόρο μήνυμα, και μάλιστα όχι μόνο γιά τον τομέα του αθλητισμού μεσούσης της δυσμενεστάτης οικονομικής συγκυρίας.

Ο αγώνας του κλειστού γυμναστηρίου Αγιάς θα αρχίσει στις 5 το.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]