Αθλητισμός

“Με την ψυχή στο στόμα”, αλλά … νικήτρια η ΚΟΥΠΑ επί του Ολύμπου Ν.Κορδελιού

Ισορρόπησε σε “λεπτό σκοινί”, αντιμέτωπη ενός “σκληροτραχήλου” αντιπάλου, σε έναν αγώνα γιά… “γερά νεύρα” και αμφίρροπο σε όλη την διάρκειά του.

Ήταν μία δοκιμασία, από την οποία η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς εξήλθε τριπλά κερδισμένη, καθώς επικράτησε του Ολύμπου Ν. Κορδελιού με 84-77, κέρδισε “έδαφος” στην κατάταξη του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος ε΄ομίλου γ΄εθνικής κατηγορίας και απέκτησε σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα γιά την δύσκολη συνέχεια.

Δείχνοντας ότι από αγώνα σε αγώνα προσαρμόζεται στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, η ΚΟΥΠΑ δεν πτοήθηκε από το ορμητικό ξεκίνημα του Ολύμπου και αντέδρασε με πάθος αλλά και την δέουσα σοβαρότητα, επιδεικνύοντας συγχρόνως μεγάλα αποθέματα ευψυχίας που της επέτρεψαν να αντέξει στην υψηλή αγωνιστική πίεση.

Και τα δύο συγκροτήματα βασίσθηκαν στην επιθετική “πολυφωνία”τους, χωρίς συγχρόνως να υστερούν στην άμυνα, με επακόλουθο είτε να “συμβαδίζουν” στο αποτέλεσμα είτε να εναλλάσσονται στο προβάδισμα με διαφορά όχι μεγαλύτερη των τριών-τεσσάρων πόντων. Έτσι, η λήξη του πρώτου ημιχρονίου βρήκε το φιλοξενούμενο να προηγείται με 43-40.

Η ΚΟΥΠΑ δεν πτοήθηκε από την αφόρητη πίεση της εξέλιξης του αγώνα, και στο τρίτο δεκάλεπτο “έπιασε εκρηκτική απόδοση”, με πολύ αποτελεσματικές άμυνες και διαδοχικούς πόντους τόσο από μικρομεσαία όσο και από μακρινή απόσταση, ενώ κέρδισε την “μάχη των αιθέρων” κάτω και από τα δύο καλάθια”.

Η έκβαση του αγώνα δεν κρίθηκε σ’ αυτό το σημείο, καθώς με την σειρά του ο Όλυμπος όχι μόνο δεν “κατέθεσε τα όπλα”, αλλά, αντιθέτως, είχε κατόπιιν τα δικά του “εκρηκτικά” διαστήματα.

Όπως, όμως αναφέρθηκε, οι Κιλκισιώτες δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, ενώ δεν παρασύρθηκαν από το παιχνίδι των φιλοξενουμένων, και παρέμειναν προσηλωμένοι στο δικό τους. Έτσι, ο Όλυμπος μπόρεσε μεν να μειώσει στο τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι τους τρεις-τέσσερις πόντους, πλην όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην επιθυμητή ανατροπή.

Και δεν τα κατάφερε, διότι, απλούστατα, δεν του το επέτρεψε η ΚΟΥΠΑ, η οποία παρουσιάζει πλέον βελτιώσεις, που “συνηγορούν” στην εδραίωσή της στην γ΄εθνική κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα:
20-19, 20-24 (ημιχρόνιο 40-43),
20-8, 24-26 (τελικό 84-77).

Η σύνθεση:
Σ. Παπαδόπουλος 21 (3τρ.), Φιλιππίδης 2, Γ.Θεοδωράκος 15 (2 τρ.), Ημερίδης 12 (1 τρ.), Μανούσος 22 (1 τρ.), Μιροσάβιτς 7 (1 τρ.), Ακριτίδης 5, Πιπερτζής, Μέλλιος.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 8.1.23, 17.00, ΚΟΥΠΑ Κιλκίς-Ιωνικός Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα