Αθλητισμός

Από “κούπα” νίκης “ήπιε” στην Μελίκη… η ΚΟΥΠΑ

Με “ηχηρό” τρόπο επανήλθε στις νίκες η καλαθοσφαιρική ομάδα της ΚΟΥΠΑ Κιλκίς, επικρατώντας της αντίστοιχης του ΓΑΣ Μελίκης Ημαθίας με 82-61 και αποκαθιστώντας τον “βηματισμό” της στον “δρόμο”, που οδηγεί στην εδραίωση στην γ΄εθνική κατηγορία.

Στο κειστό γυμναστήριο της Μελίκης το “νεοφώτιστο”στην κατηγορία κιλκισιώτικο συγκρότημα ξεκίνησε “μουδιασμένα” απέναντι στο γηπεδούχο, επηρεασμένο από την ψυχολογική πίεση της ανάγκης της νίκης, μετά τα ατυχή προηγούμενα αποτελέσματά του, που δεν ανταποκρίνονταν στην “εικόνα”, την οποία παρουσίασε.

Έτσι, στα πρώτα λεπτά ο αγώνας “κύλησε” αμφίρροπος, με τα δύο συγκροτήματα “καθηλωμένα” στην μετριότητα, με κύρια χαρακτηριστικά το στατικό παιχνίδι και τα αρκετά λάθη, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Από την στιγμή, όμως, που το κιλκισιώτικο “βρήκε” ρυθμό και απέβαλε το άγχος, δηλαδή λίγο μετά τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, η “πλάστιγγα έγειρε” γρήγορα προς το μέρος του.

Και όταν η “μηχανή”του “πήρε” γιά τα καλά “μπρος”, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε “μονόλογο” και επίδειξη ισχύος του.

Με εξαιρετική άμυνα, κυριαρχία κάτω από τα καλάθια και αποτελεσματικότητα στις επιθετικές επιλογές, η ΚΟΥΠΑ έφτασε στο σημείο να προηγηθεί στο τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ακόμη και 29 πόντων.

Η εξέλιξη αυτή προσέφερε στην τεχνική ηγεσία την δυνατότητα να προσδώσει στο τελευταίο χαρακτήρα “δυνατής” προπόνησης, χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες σε διάφορα σχήματα και τακτικές, χωρίς να φτάσει σε ανεπίτρεπτο βαθμό χαλάρωσης.

Στον εκτελεστικό τομέα ξεχώρισε ο Μανούσος με 31 πόντους.

Από την νίκη αυτή η ΚΟΥΠΑ, εκτός από το βαθμολογικό, αποκόμισε και ψυχολογικό όφελος εν όψει των ακόμη πιό δύσκολων υποχρεώσεών της στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα:

14-29, 11-19 (ημιχρόνιο 25-48)

19-23, 17-11 (τελικό 61-82)

Η σύνθεση:

Σ. Παπαδόπουλος 10 (2 τρ.), Φιλιππίδης 1, Ημερίδης 10 (2 τρ.), Γ. Θεοδωράκος 13 (1 τρ.), Μανούσος 31 (3 τρ.), Ακριτίδης 15, Μιροσάβιτς, Σιδηρόπουλος, Ποζίδης 2, Μέλλιος, Φ. Θεογιάννης,

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 11.12.22, 17.00, ΚΟΥΠΑ Κιλκίς – Όλυμπος Ν. Κορδελιού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα