Αθλητισμός

“Φτωχότερο” το καλαθόσφαιρο στη Β.Ελλάδα χωρίς τον Μάκη Πυριτίδη

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της μπασκετικής ιστορίας της Βορείου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης αλλά και του Κιλκίς έκλεισε την Πέμπτη 13.8.20 στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Ο Μάκης Πυριτίδης κίνησε για το μεγάλο ταξίδι.

Ο σπουδαίος προπονητής και αληθινός «εργάτης» του μπάσκετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών και το άθλημα θρηνεί την απώλειά του.

Ο Μάκης Πυριτίδης αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο άθλημα και μια πολύ σημαντική μορφή της προπονητικής στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

Ήταν αληθινός πιονέρος, μαχητής και σπουδαίος δάσκαλος. Λάτρεψε το μπάσκετ από πολύ μικρός και του αφιέρωσε τη ζωή του, καθώς ήταν πάντα πιστός στρατιώτης του. Το άθλημα ήταν η ζωή του, το μεράκι, του, το πάθος, η μεγάλη αγάπη του.

Ο εκλιπών δούλεψε σε πολλές ομάδες όπως τον Ηρακλή και μάλιστα τη σεζόν 1979-80 ήταν ο πρώτος κόουτς που με τον «γηραιό» αντιμετώπισε τον Νίκο Γκάλη στο πρώτο ματς του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ στην Ελλάδα με τον Άρη.

Τα τελευταία χρόνια ο Πυριτίδης είχε πολλά προβλήματα υγείας. Τελευταία η κατάστασή του είχε παρουσιάζει επιδείνωση.

Έδωσε την μεγάλη μάχη, αλλά τελικά ο θάνατος του έκανε την μοιραία «ντρίμπλα». Ο Πυριτίδης άφησε την τελευταία πνοή παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]