Πολιτική

Γ.Φραγγίδης: «Πανδημία και ΕΣΥ στο έλεος μιας ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής»

“Βέλη” κατά της κυβέρνησης γιά ττις επιλογές της στην διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Φραγγίδης αναφέρει τα εξής

“Η αυξημένη θνητότητα συνανθρώπων μας συνεχίζεται – πέρασαν τις 25.485.

Μία μακάβρια και πικρή διαπίστωση ενώ υπάρχει το εμβόλιο, μια εξέλιξη από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Παράπλευρα θύματα της συγκυρίας οι ασθενείς των λοιπών ασθενειών. Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν. Όλα δείχνουν ότι μία ύφεση της πανδημίας δεν θα υπάρξει σύντομα και πρέπει να προετοιμαστούμε και για άλλα κύματα, έστω και ήπια.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας συνεχίζουν να διακηρύττουν πως οσονούπω θα λήξει η πανδημία, μηνύματα πρόωρα, λανθασμένα και επικίνδυνα. Το Ε.Σ.Υ απέδειξε όλο αυτό το διάστημα τη σταθερή του αξία και κράτησε την κοινωνία όρθια. Φάνηκε, όμως, και η μεγάλη ανάγκη να ενδυναμωθεί και να εκσυγχρονιστεί οργανωτικά, λειτουργικά και δομικά.

Έχουμε εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ που επί δύο χρόνια μέσα σε πιεστικές και επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες, υπερβαίνουν τα όρια τους, χωρίς να επιβραβεύονται γι΄αυτό. Έχουμε ένα σύστημα υγείας που μετά από περίπου σαράντα χρόνια, παρουσιάζει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Υγείας, με διάφορες διαρροές και χωρίς καμία υπεύθυνη πληροφόρηση, δημιουργούν ερωτηματικά για την ύπαρξη και ισχυροποίηση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας και την αναδιοργάνωσή του, όσον αφορά:

Την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Τη γενναία χρηματοδότησή του και τις άμεσες και μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με μισθολογικά και άλλα κίνητρα.
Την ενεργό και χωρίς προϋποθέσεις συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Tην ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των εργαζομένων του Ε.Σ.Υ χωρίς αποκλεισμούς, εργαζόμενων που σήμερα για μια ακόμη φορά απεργούν για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]