Πολιτική

Γ.Φραγγίδης: «Ας μην διαψεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν»

Δημιουργία του «καινούργιου» με πράξεις, και όχι με λόγια, χάραξη πολιτικής χωρίς αποκλεισμούς και συμβιβασμούς, αλλά με δημοκρατία και αξιοκρατία, και λειτουργία κατά τρόπο που να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των πολιτών, που το εμπιστεύθηκαν, ζήτησε από το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας κατά την διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου του, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φραγγίδης.

Στην ομιλία του ο κ.Φραγγίδης τόνισε τα εξής:

«… Στις εκλογές του Νοεμβρίου 210.000 προοδευτικοί πολίτες μας έστειλαν ένα μήνυμα:
«Ανανέωση-Ενότητα-Διεύρυνση-Ανατροπή».
Ανανέωση, διότι πρέπει να αλλάξουμε λογική και νοοτροπία.
Ενότητα, διότι πρέπει να επιδιώξουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό, αντί της αφαίρεσης και της διαίρεσης.
Ενότητα, διότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ουσιαστικώς και όχι ενότητα χάριν της εξουσίας.
Διεύρυνση, διότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία.
Τι άλλο μας ενέτειλαν οι 210.000 των πολιτών που «αγκάλιασαν» την προσπάθειά μας; Ζήτησαν μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, που θα ηγηθεί του προοδευτικού χώρου. Που θα σταθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία κυβερνά με τεράστια ελλείμματα αξιοπιστίας και παραγωγής έργου και σε μια ΝΔ, που επιδιώκει την επιστροφή στο «βαθύ κράτος». Ζήτησαν ένα προοδευτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα, ζήτησαν καθαρό πολιτικό στίγμα και ταυτότητα. Ζήτησαν ένα κόμμα, που κρατώντας τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας και την φιλοευρωπαϊκή ιστορία της ανανεωτικής Αριστεράς, θα συγκροτήσει μια νέα πρόταση διακυβέρνησης για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ζήτησαν ένα κόμμα, που θα απαντά στα υπαρκτά προβλήματα, με σύγχρονο πολιτικό λόγο και ισχυρή κουλτούρα εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας. Ζήτησαν ένα κόμμα, που θα υπερασπίζεται τους θεσμούς, την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Ένα κόμμα, όπου η πολιτική δεν θα σημαίνει βόλεμα, αλλά προσφορά ανιδιοτέλειας. Ζήτησαν ένα κόμμα, όπου ο λόγος των μελών του θα έχει αξία. Ζήτησαν ένα ιδρυτικό συνέδριο, που δε θα είναι ένα συνέδριο χειροκροτητών προειλημμένων αποφάσεων, όχι ένα συνέδριο αρχών, θέσεων, διαλόγου και σύνθεσης.
Η ακύρωση των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή συνέδρων προκάλεσε «μούδιασμα». Και η κατά πλειοψηφίαν απόφαση του πολιτικού συμβουλίου τα όργανα να διοριστούν, αντί να εκλεγούν, ξένισε τους περισσότερους. Διερωτώμαι, με ποιά νομιμοποίηση θα λαμβάνουν αποφάσεις τα όργανα;
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Για να υπάρχει προοπτική για τη Κίνημα Αλλαγής, πρέπει να αποδείξουμε, ότι δημιουργούμε κάτι καινούργο όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Το Κίνημα δεν είναι λάφυρο κανενός. Ανήκει στις 210.000 των πολιτών, που ήρθαν να ψηφίσουν. Ανήκει στον ιδιωτικό υπάλληλο, στον αγρότη, τον φοιτητή, τον μικρομεσαίο, τον άνεργο που περιμένει πολλά από εμάς. Σ΄αυτούς πρέπει να φανούμε αντάξιοι. Και η ευθύνη μας είναι μεγάλη, απέναντι στην παράταξη, απέναντι στους πολίτες, απέναντι στην χώρα.
Ο Μάρξ είχει πεί, ότι την Ιστορία την φτιάχνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, αλλά δεν την φτιάχνουν έτσι όπως θα ήθελαν. Δεν την φτιάχνουν κάτω από περιστάσεις, που διαλέγουν οι ίδιοι, αλλά κάτω από τις περιστάσεις, στις οποίες βρίσκονται. Σ΄αυτές τις περιστάσεις καλούμαστε να τολμήσουμε χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά με δημοκρατία και αξιοκρατία.
Ας μην διαψεύσουμε τις 210.000 των πολιτών, διότι μπορεί να μην μας δοθεί άλλη ευκαιρία».

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα