Πολιτική

Γ.Φραγγίδης και Λ.Δημητριάδης για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Ανοίγουν την Κυριακή 12.11.17 οι κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και ήδη περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα, σε πάνω από 600 κέντρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 11 χώρες του εξωτερικού είναι έτοιμα να δεχτούν τους ψηφοφόρους του Κεντροαριστερού χώρου. Μυνήματα για την εκλογική διαδικασία έστειλαν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φραγγίδης και ο πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδας Δημητριάδης.

Αλλαγή γενιάς, αλλαγή νοοτροπίας ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε λίγες ώρες ξεκινά η εκλογική διαδικασία την ανάδειξη αρχηγού στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Μια διαδικασία που καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες με αίσθημα ιστορικής ευθύνης για την παράταξη και τη χώρα.

Από την αρχή της διαδικασίας είχα εκφράσει τη στήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Γιατί ο Νίκος με το όραμά του για ένα νέο κόμμα – θεσμό, για μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη αλλά και για μια διαφορετική Ελλάδα, μακριά από το βόλεμα, τον εθνολαϊκισμό, την αναξιοκρατία, μπορεί να φέρει την ανανέωση που χρειάζεται ο χώρος και την ελπίδα για ευημερία και σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα.

Γιατί θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που θα διαπαιδαγωγήσει τα στελέχη του -και ιδιαίτερα τα νεότερα στελέχη- ότι η πολιτική δεν είναι βόλεμα. Δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική είναι προσφορά ανιδιοτέλειας.

Γιατί θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που κρατώντας τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τη φιλοευρωπαϊκή ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, τις φιλελεύθερες δυνάμεις που μιλούσαν μεταρρυθμιστικά για πολλά χρόνια, μπορεί να προκαλέσει ένα δημιουργικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα.

Γιατί μπορεί να εγγυηθεί για ένα ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα που δε θα είναι ένα συνέδριο χειροκροτητών προειλημμένων αποφάσεων. Θα είναι το πρώτο συνέδριο διαδραστικό σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Γιατί το όραμα του Νίκου είναι οι πολίτες να ξαναβρούν τη χαμένη τους ελπίδα, να πιστέψουν πως μπορούμε να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτή η χώρα να αναταχθεί.

Γιατί ονειρεύεται μια χώρα που θα είναι παράδεισος ευκαιριών – ίσων ευκαιριών- για όλους τους Έλληνες και που οι πολιτικοί θα μιλούν στο λαό με καθαρές κουβέντες.

Μια χώρα που το πολιτικό σύστημα θα σκοτώσει τις γάγγραινες που χρεοκόπησαν την πατρίδα: τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Γιατί θέλει να βάλει τέλος στην κουλτούρα που λέει ότι το κράτος είναι λάφυρο του πρωθυπουργού για να γεμίζει από κομματικούς αξιωματούχους.

Γιατί μεταξύ του ακραίου και διχαστικού εθνολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της προσκολλημένης στο χθες, στα παλιά εργαλεία, στις παλιές αντιλήψεις ΝΔ, υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο δρόμος της Δημοκρατικής παράταξης.

‘Ήρθε η ώρα να τα καταφέρουμε, ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε ξανά η παράταξη του λαϊκού κόσμου της χώρας.

Των νέων που η κρίση τους υποχρεώνει στη φυγή και στο κοινωνικό περιθώριο.

Των μικρομεσαίων που η κυβέρνηση οδηγεί στην απόγνωση.

Των αγροτών που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος.

Των ανέργων που αισθάνονται αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας. Των ηλικιωμένων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα.

Τώρα είναι η ώρα για αλλαγή γενιάς.

Για αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας.

Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Καλό μας αγώνα.

Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ/ΠΑΣΟΚ

Γιατί επιλέγουμε Φώφη ΓεννηματάΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. O προοδευτικός ,δημοκρατικός χώρος βρέθηκε τα χρόνια της κρίσης, κατακερματισμένος και συρρικνωμένος αλλά πολιτικώς δικαιωμένος.

Διότι ήταν το κόμμα που είπε αλήθειες, βάζοντας ως στόχο τη σωτηρία της χώρας και όχι τηςπαράταξης.

Το 2015 αναλαμβάνοντας την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που με την προσπάθειά, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητα κράτησε το χώρο ζωντανό.

Ξεπέρασε τα εμπόδια με υπομονή και επιμονή και διαμόρφωσε εκείνες τις συνθήκες ούτως ώστε να φέρει στο ίδιο τραπέζι όλους τους σημαντικούς στελεχιακούς παράγοντες του χώρου.

Πρόταξε το ζήτηµα της ενότητας ως βασική προϋπόθεση για τα επόµενα βήµατα που είναι αναγκαία ώστε και δυναµική να αποκτήσει το εγχείρηµα αλλά και πολιτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη προγραµµατικού λόγου και σχεδίου που θα προτείνει λύσεις σε πραγµατικά προβλήµατα .

Mε γενναιοδωρία δεν δίστασε να διακινδυνεύσει το ατομικό συμφέρον .

Αυτό όµως που πρέπει να γίνει τώρα είναι να δηµιουργηθεί το ρεύµα της νέας αλλαγής µέσα από την µαζική συµµετοχή όλων των πολιτών , να δημιουργηθεί η δυναμική που θα φέρει την αναγέννηση του δημοκρατικού Σοσιαλισμού και των µεταρρυθµιστικών δυνάµεων.

Θεωρώ ότι η Φώφη Γεννηματά μπορεί να φέρει την νέα αλλαγή ,την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου.

Πρώην γραμματέας ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ,
Πρώην μέλος ΚΠΕ/ΠΑΣΟΚ

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]