Γενικά

Φωτίστηκε με νέα φωτιστικά σώματα ο λόφος Αγίου Γεωργίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης ογδόντα διακοσμητικών ιστών και ισάριθμων φωτιστικών σωμάτων στο λόφο Αγίου Γεωργίου.

Ένα έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που καθυστέρησε για περισσότερο από ένα χρόνο λόγω της μη έγκρισης των φωτιστικών από την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η ομοιομορφία των νέων φωτιστικών και ο σύγχρονος φωτισμός με λαμπτήρες – πλακέτες Led, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία στο κόστος φωτισμού, χαρίζουν δεσμίδες φωτός και αισθητικής στη διαδρομή που οδηγεί στο ιστορικό τοπόσημο της πόλης του Κιλκίς.

Όταν η νύχτα σκεπάζει το λόφο Αγίου Γεωργίου, η διαφορά είναι πλέον εμφανής με τα φώτα να ρίχνουν τις χρυσές ανταύγειες τους στους δρόμους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν είναι ασφαλή ως προς την πρόκληση σπινθήρων και φέρουν την έγκριση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Διακοσμητικοί ιστοί και φωτιστικά σώματα θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, στις οδούς Ρώτα, Τσιρογιάννη και Παπαθεοφίλου μέσα στην πόλη του Κιλκίς ενώ τα έργα εκσυγχρονισμού του δημόσιου φωτισμού θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση άλλων τριάντα ενός φωτιστικών στύλων στο δρόμο του Νέου Αγιονερίου.

Η δημοτική αρχή Κιλκίς καλεί τους πολίτες, κυρίως τους νεαρότερους, να σεβαστούν το δημόσιο χώρο και να μην προκαλούν φθορές στα φωτιστικά σώματα του λόφου Αγίου Γεωργίου, όπως, δυστυχώς, συνέβαινε στο παρελθόν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]