Γενικά

Φωτισμό και πεζοδρόμια από τη γέφυρα Αξιού μέχρι τη Νέα Καβάλα ζητά ο δήμος Παιονίας

Αίτημα προς το «Ταμείο Αλληλεγγύης» υπέβαλλε ο δήμος Παιονίας, την Τετάρτη 26.8.20, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση για το έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ – ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ-ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ», προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει :

1. Την κατασκευή πλήρους δικτύου ηλεκτροφωτισμού από την δυτική έξοδο του Πολυκάστρου έως την γέφυρα του Αξιού ποταμού για μήκος περίπου 500,00 m. με 25 ιστούς ύψους 7,00 m. με φωτιστικό σώμα τύπου LED.

2. Την κατασκευή τμημάτων πεζοδρομίου στην δεξιά πλευρά της επαρχιακής οδού Πολυκάστρου – Κιλκίς συνολικού μήκους 1.376,00 μέτρων.

Το έργο αυτό, για το οποίο ζητά χρηματοδότηση ο δήμος Παιονίας, είναι ένα μόνο τμήμα του συνολικού έργου που απαιτείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον δρόμο Νέας Καβάλας – Αξιούπολης (ασφαλή κυκλοφορία των κατοίκων και των εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή), όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στην μελέτη σκοπιμότητας που συνοδεύει το αίτημα.

Το έργο υποβάλλεται προσαρμοσμένο στον προϋπολογισμό που μπορεί το ταμείο αλληλεγγύης να εγκρίνει προς χρηματοδότηση στην παρούσα φάση και ο δήμος Παιονίας αναμένει νέα πρόσκληση ώστε να υποβάλλει προς χρηματοδότηση και το υπόλοιπο του έργου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]