Γενικά

Καιρός… και «εχθρός» και «σύμμαχος» για τον σκουπιδότοπο του Κιλκίς

Ο καιρός άναψε φωτιά…. Κυριολεκτικώς στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Κιλκίς, ο καιρός «έβαλε το χέρι» του…. τρόπος του λέγειν, ώστε αυτή να σβήσει!

Συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 4.6.15 όταν τα πέριξ του Κιλκίς «βομβαρδίστηκαν» από κεραυνούς κατά την διάρκεια καλοκαιρινής μπόρας, και όπως ήταν επόμενο, η πυρκαϊά, που εξερράγη, προκάλεσε την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η δύναμη της οποίας φρόντισε κατ’ αρχάς να αποκλείσει επέκταση της φωτιάς τόσο μέσα στον ΧΥΤΑ όσο και στους συνορεύοντες χώρους.

Η συνέχεια υπήρξε λιγότερο επίπονη γι’ αυτούς, καθώς ο «εχθρός» ως προς την πρόκληση της πυρκαϊάς «εχθρός», δηλαδή …ο καιρός, έγινε «σύμμαχός» τους, αφού μετά την «βροχή» των κεραυνών ακολούθησε …κανονική βροχή, και μάλιστα καταρρακτώδης, η οποία και «συρρίκνωσε» σε υπερθετικό βαθμό την φωτιά, καθιστώντας πιό εύκολη υπόθεση την οριστική κατάσβεσή της.

Αυτή συντελέσθηκε την επομένη ημέρα, όταν ανέλαβαν δράση και τα ειδικά μηχανήματα του δήμου, με μετατόπιση απορριμμάτων και επιχωμάτωση των σημείων του ΧΥΤΑ, όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαϊά.

Περισσότερα

Λήψη απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων δήμου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και […]

Δείτε ακόμα