Γενικά

Φωτιά σε ακαθάριστο οικόπεδο στο Δροσάτο δεν απείλησε παρακείμενη οικία

Φωτιά σε ακαθάριστο οικόπεδο, στην «καρδιά» του Δροσάτου, εξερράγη περί τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 3.7.21.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς, με δύο οχήματα και εννέα άνδρες, η φωτιά ετέθη γρήγορα υπό έλεγχον, παρά τον πνέοντα ισχυρό άνεμο, και έτσι δεν απείλησε την παρακειμένη κατοικία.

Ωστόσο, ενώ απετράπησαν τα χειρότερα, το περιστατικό ανέδειξε το θέμα με τις ακαθάριστες κοινόχρηστες, δημοτικές και ιδιωτικές επιφάνειες και την αναγκαιότητα της από πλευρά διοικήσεως δήμου Κιλκίς εφαρμογής των … δικών της αποφάσεων, όσον αφορά στην μέριμνα για τον καθαρισμό οικοπέδων, ιδίως των ευρισκομένων εντός κατοικημένων περιοχών.

«Καλά τα λόγια, αλλά ακόμη καλύτερη η εφαρμογή τους», όπως ανέφερε πολίτης αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, προσθέτοντας: «Από τότε που ανακοίνωσαν τις αποφάσεις γιά τα ακαθάριστα οικόπεδα, δεν έχουν κάνει τίποτε, τουλάχιστον εδώ στην δημοτική ενότητα Δοϊράνης, παρ’ όλο που προειδοποιήθηκαν επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες γιά τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαϊάς εξ αιτίας του δυνατού Βαρδάρη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]