Κοινωνία

Φωτογωγήσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό του πρώην δημαρχείου Αξιούπολης και της ΛΑΦ Κιλκίς

Ενα διήμερο γεμάτο δράση στην υπόθεση της πρόληψης του καρκίνου του μαστού διοργάνωσε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας «Αγιος Ευγένιος».

Ετσι το Σάββατο 29.10.16 φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα το κτίριο της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης (πρωην δημαρχείο) και την Κυριακή 30.10.16 το κτίριο της λέσχης αξιωματικών φρουράς Κιλκίς.

«Τόσο στην Αξιούπολη με την συμμετοχή του τοπικού μουσικού συλλόγου «Αξιον Εστί» όσο και στο Κιλκίς στάλθηκε με την συμβολική φωταγώγηση των κτιρίων το μήνυμα ότι πραγματικά η πρόληψη στον καρκίνο του μαστού μπορεί να σώζει ζωές», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του «Αγίου Ευγενίου» που συνεχίζει ως εξής:

«Ο «ροζ πάνθηρας», η «μασκώτ» του συλλόγου, στην είσοδο μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια κατά του καρκίνου του μαστού στους προσερχομένους στους οποίους προσφέρονταν ροζ εδέσματα με το σχήμα του χαρακτηριστικού φιόγκου, που είναι το παγκόσμιο σήμα.

Τα ενημερωτικά φυλλάδια του συλλόγου των οποίων την επιμέλεια είχε ο Γιώργος Συμπιλίδης, χειρουργός μαστού και διευθυντής της κλινικής μαστού του Θεαγενείου αναφέρονταν στα συμπτώματα που πρέπει να οδηγούν κάθε γυναίκα αλλά και κάθε άνδρα σε επίσκεψη σε ειδικό γιατρό καθώς και στην αυτοεξέταση και στην μαστογραφία που είναι οι κατεξοχήν προληπτικές εξετάσεις του μαστού.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου τόνισε την σημασία της πρόληψης όσον αφορά στον καρκίνο του μαστού που πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης αναφέρθηκε στο τεράστιο εθελοντικό έργο που επιτελεί το προσωπικό της κινητής μονάδας μαστογράφου του Θεαγενείου η οποία κατά το παρελθόν επισκέφτηκε πολλές φορές την περιοχή τόσο του δήμου Κιλκίς όσο και του δήμου Παιονίας, η οποία μετά από «ξεκούραση» ενός έτους λόγω ανακαίνισης, ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι τις εξορμήσεις της στην επαρχία.

Στην Αξιούπολη η χορωδία «Αξιον Εστί» ερμήνευσε τραγούδια τα οποία παρέσυραν το κοινό να τα σιγοτραγουδήσει δημιουργώντας μία ζεστή και φιλικότατη ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας στο τέλος τα νοστιμότατα εδέσματα που προσφέρθηκαν από τις κυρίες της χορωδίας.

Και οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το «Γαϊτανάκι της ζωής», το γνωστό έθιμο το οποίο αναβίωσαν οι ίδιοι παρευρισκόμενοι πλέκοντας τις ροζ και τις γαλάζιες κορδέλλες και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς συνοδευόμενοι στην Αξιούπολη από το ακκορντεόν του διευθυντή της χορωδίας Αντώνη Παπαδόπουλου.

Η προσπάθεια της ενημέρωσης από το σύλλογο καρκινοπαθών του νομού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες σε όλο το νομό ώστε να παραμεριστεί η άγνοια και το ταμπού του καρκίνου και την θέση τους να πάρει η αποφασιστικότητα για πρόληψη η οποία σώζει ζωές χαρίζοντας αμέτρητα χαμόγελα».

Ευχαριστήριο
Ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζουντιος ευχαριστεί τον χειρουργό και διευθυντή της κλινικής μαστού του Θεαγενείου Γιώργο Συμπιλίδη για την επιμέλεια του ενημερωτικού φυλλαδίου όσον αφορά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.
Επίσης ευχαριστεί:

-Τον δήμο Κιλκίς και για την οικονομική υποστήριξη όσον αφορά στην έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων προκειμένου να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο.
-Τον διοικητή της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» και τον διευθυντή της ΛΑΦ Κιλκίς για την συνεργασία τους στη φωταγώγηση της λέσχης.
-Τον δήμο Παιονίας για τη συνεργασία του ώστε να φωταγωγηθεί το κτίριο της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης (πρώην δημαρχείο Αξιούπολης).
-Τον μουσικό σύλλογο «Αξιον Εστί»για την συμμετοχή του στην εκδήλωση φωταγώγησης στην Αξιούπολη.
-Όλους τους παρευρεθέντες στις εκδηλώσεις φωταγώγησης των κτιρίων της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης και της λέσχης αξιωματικών φρουράς Κιλκίς που ξεπερνώντας το ταμπού του καρκίνου έστειλαν μαζί μας το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]