Αθλητισμός

«Φως» ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς «εκπέμπει» πάλι ο Απόλλων Πευκοδάσους

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Στον 21ο αιώνα καταγράφονται όλες οι σημαδιακές στιγμές του Απόλλωνα Πευκοδάσους. Γιά τέταρτη φορά η ομάδα θα συμμετάσχει στην ανώτερη κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς αποκλειστικώς σε πρωτάθλημα δεκατεσσάρων ομάδων.
Επανέρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά από απουσία οκτώ ετών. Προηγήθηκαν οι περίοδοι 2002-03, 2004-05 και 2005-06.
Την επιτυχία πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό η διοίκηση του Χρήστου Χρηστάκη καθώς ο Σκοπιανός πρώην άσσος της ΑΕ Πολυκάστρου Νίκολα Καρακόλεφ, με την διπλή ιδιότητα προπονητή και παίκτη.
Κορυφαίος «εκτελεστής» με 19 τέρματα ανεδείχθη ο επιθετικός Κώστας Καλαϊτζίδης.
Αρχηγός της ομάδας ο Χάρης Ξανθόπουλος.
Πολυάριθμη η παρουσία τοπικών παικτών, με πλέον «τρανταχτό» όνομα τον σημερινό πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μιχάλη Μελικίδη. Συμπληρώνοντας πέντε δεκαετίες ζωής, ο Μελικίδης παραμένει ποδοσφαιρικό σύμβολο του νομού Κιλκίς, αποτελώντας έναν από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που ανέδειξε αυτό (εκατοντάδες συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες με τις φανέλλες του Κιλκισιακού, της ΑΕ Πολυκάστρου και του Πάικου Γουμένισσας).
Δυναμική η ενασχόληση των παικτών του Απόλλωνα Πευκοδάσους με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μιχάλη Μελικίδη στην προεδρία της τοπικής κοινότητας θα διαδεχθεί ο συμπαίκτης του μέσος Αγαθάγγελος Δημητριάδης, από τον Σεπτέμβριο.
Τα περισσότερα βασικά στελέχη της 11άδας έχουν προϋπηρεσία στην γειτονική ΑΕ Πολυκάστρου.
Το δυναμικό του Απόλλωνος Πευκοδάσους στην άνετη πρωτιά του, συγκροτούσαν 29 παίκτες (δύο τερματοφύλακες, επτά αμυντικοί, οκτώ μέσοι, δώδεκα επιθετικοί).
Η σύνθεση:
-Τερματοφύλακες; Μίλτος Τομπουλίδης, Θεόφιλος Μασμανίδης
-Αμυντικοί: Χρήστος Σαρίδης, Ζούρας Θεοφιλίδης, Λεωνίδας Κιτσικίδης, Θόδωρος Μητσιμπόνης, Λαυρέντης Μαυρομάτης, Χάρης Ξανθόπουλος, Ιωακείμ Κοντογιώργος.
-Μέσοι: Αγαθάγγελος Δημητριάδης, Βασιλης Γατίδης, Θεοχάρης Μητσιμπόνης, Ηλίας Λόγγρος, Ακης Ξανθόπουλος, Νικήτας Ξανθόπουλος, Νίκολα Καρακόλεφ, Λεωνίδας Μωυσίδης.
-Επιθετικοί: Κώστας Καλαϊτζίδης, Θόδωρος Μασμανίδης, Γιώργος Μωυσιάδης, Γιώργος Ασλανίδης, Χρήστος Γρηγοριάδης, Δημήτρης Αβραμίδης, Νίκος Τόζεφ, Θανάσης Χρηστάκης, Χρήστος Αβραμίδης, Μιχάλης Μελικίδης, Στέφανος Δημητριάδης, Ηλίας Κιτσικίδης.
Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας