Πολιτική

Φορείς του Κιλκίς ένωσαν τις φωνές αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16.5.24, στο Κιλκίς, η εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Πάνω από είκοσι σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης του Κιλκίς και πολίτες ένωσαν τις φωνές τους και βροντοφώναξαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Συγκεκριμένα οι φορείς, που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ήταν οι Πρωτοβουλία Πολιτών Κιλκίς για την Παλαιστίνη, Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, Συνδικάτο Μετάλλου – Παράρτημα Κιλκίς, Κλαδικό Σωματείο Γάλακτος,Τροφίμων, Ποτών Κ.Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, Καπα Γιώτα Κιλκίς, ΟΜΝΕΣ, Ορειβατικος Σύλλογος Περιηγητών Γουμενισσας, Σωματείο Εργατοϋπαλληλων σε εμπορικές και λοιπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Κιλκίς, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, ΜΚΕ «Τέχνη» Κιλκίς, Α.Σ.”Σπίθα» Κορομηλιάς, Ένωση Γονέων Κιλκίς, Ορειβατικός σύλλογος Κιλκίς , Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυκάστρου, Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκις, Μουσικός Σύλλογος Jam.

Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της πρωτοβουλίας Πολιτών Κιλκίς για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η Ελένη Λιαρετίδου, και στην συνέχεια ακολούθησαν κείμενα και ποιήματα για την ειρήνη και την λευτεριά.

Χαιρετισμό απηύθυναν: από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, η πρόεδρος Ρία Αλτιπαρμακιδου, από την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς ο Αποστόλης Καλλιστρατιδης, από το Κλαδικό σωματείο τροφίμων-ποτών-γάλακτος η Σταυρούλα Νικολαΐδου και εκ μέρους του συλλόγου «Αλληλεγγύη για όλους» η Δέσποινα Μαρκάκη. Τέλος, διαβάστηκε φιλειρηνικό μήνυμα εκ μέρους του Μητροπολίτη Κιλκίς.

Μεταξύ άλλων τόνισαν: “Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας μας από την αιματοχυσία. Απαιτούμε την άμεση έμπρακτη εφαρμογή της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αναγνωρίζει επίσημα το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]