Πολιτική

Φωνή οργής από το Μικρό Δάσος γιά «σκανδαλωδώς άνιση μεταχείριση»!

Σε ιδιαιτέρως οξείς τόνους και με την χρήση εξαιρετικώς «σκληρών» εκφράσεων διαμαρτυρήθηκαν γιά τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Παιονίας και του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη σχετικώς με τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το δημοτικό διαμέρισμα του Μικρού Δάσους, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και εκλεγμένος με την πλειοψηφία Αθανάσιος Λαρχανίδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 17.2.16, στο πλαίσιο της ώρας του δημότη.

Μία διαμαρτυρία όχι μόνον πολιτικού περιεχομένου, που έρχεται ως συνέχεια «αντίστοιχων πρακτικών από την προηγούμενη δημοτική αρχή» αλλά και σε επίπεδο διοικητικής λειτουργίας από πλευράς υπηρεσιών (τεχνική υπηρεσία) και δημοτικών υπαλλήλων, τους οποίους άλλωστε και κατονόμασε, ζητώντας παράλληλα τον έλεγχό τους.

Παραδόξως ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, ουσιαστικώς …συνηγόρησε επί της διαμαρτυρίας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές συζητήσεις με τον διαμαρτυρόμενο και καταγγέλοντα πρόεδρο του Μικρού Δασους «προσπερνώντας» την ουσία των καταγγελομένων και αναφερόμενος σε καλύτερη «μελλοντική» συνεργασία …σε βάθος χρόνου!
Ακολουθεί η αναλυτική διαμαρτυρία του προέδρου του Μικρού Δάσους Αθανασίου Λαρχανίδη όπως ανεγνώσθη κατά την διάρκεια της προαναφερθείσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ανιση μεταχείριση»
«Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την διαμαρτυρία μου καθ’ ότι διακρίνω άνιση μεταχείριση απέναντι στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στο δημοτικό διαμέρισμα Μικρού Δάσους σε σχέση με άλλα δημοτικά διαμερίσματα . Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σοβαρότατα προβλήματα: Προβλήματα τα οποία γνωστοποίησα στα αρμόδια άτομα, ακόμη από την ανάληψη των καθηκόντων μου στην προηγούμενη μου θητεία πριν από πέντε χρόνια. Προβλήματα που μένουν άλυτα. Πλήρης απραξία. Προσπάθησα να προωθήσω λύσεις, στάθηκε όμως αδύνατον.

Την προηγούμενη τετραετία το απέδωσα στο ότι είχα εκλεγεί με τον αντίπαλο συνδυασμό της κυρίας Λιάρτση . Ως εκ τούτου έσκυψα το κεφάλι και αντιμετώπισα όλα τα προβλήματα μόνος μου προσπαθώντας να αντικαταστήσω την απουσία των υπηρεσιών του δήμου καλύπτοντας τις ανάγκες που προέκυπταν με τα δικά μου μηχανήματα επιστρατεύοντας τα τρία παιδιά μου και το φιλότιμο μερικών φίλων οι οποίοι συνέδραμαν εθελοντικά.

Στη δεύτερη όμως θητεία μου κύριε δήμαρχε δεν συντρέχει τέτοιος λόγος ώστε να υποστώ και σαν άτομο και σαν δημοτικό διαμέρισμα τόση κόντρα , κόντρα σε ασύλληπτο βαθμό, τόση ώστε να ξεπερνάει κάθε όριο. Προσπαθώντας μέσω λογικών συλλογισμών να καταλήξω σε λογικά συμπεράσματα ένα αποτέλεσμα βγαίνει: Η διοίκηση του δήμου άλλαξε, αρκετά άτομα είναι καινούργια, όλοι είμαστε μεταξύ μας φίλοι: Έτσι νομίζω. Καλούμαστε σήμερα να δώσουμε λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα. Όμως δεν βλέπω να γίνεται τίποτα .

Σας είναι γνωστό κύριε δήμαρχε διότι σας το ανέφερα παρουσία δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του δήμου, ακολούθως σας το βεβαίωσαν και άλλοι πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων. Ξέρετε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο παρακράτος της τεχνικής υπηρεσίας η οποία κατά περίεργο τρόπο συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χρόνια τώρα, προωθώντας ή εμποδίζοντας εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας κατά το δοκούν τις διάφορες ανάγκες που προκύπτουν μετατρέποντας κάποιες σε μεγάλα έργα πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ άλλες ανάγκες ίσως και μεγαλύτερες τις εμποδίζουν με κάθε τρόπο. Διακρίνω εδώ ένα πλέγμα περίεργων συμπτώσεων συνεννοήσεων καταστάσεων και ενεργειών των οποίων το σκεπτικό δεν ερμηνεύεται από λογικούς συλλογισμούς, παραπέμποντας σε ένα είδος πλοκής, μια λέξη που δημιουργεί υποψίες ανάλογα με τον στολισμό της αν λειτουργήσει σαν δεύτερο παράγωγο.

Όλα αυτά τα περίεργα συνεχίζουν να συμβαίνουν στον δήμο μας. Σε συζητήσεις και επαφές που είχα με πολλούς από εσάς διαπίστωσα ότι σας είναι γνωστό το πρόβλημα και όλων σας το συμπέρασμα είναι ότι το κακό είναι παλιό και έχει «βαθιές ρίζες»: Είναι όμως καιρός να κόψουμε το κακό με τις ρίζες και τα παρακλάδια του διότι «Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ» και ως εκ τούτου κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε συνένοχοι διότι όλα αυτά τα συζητεί ο κόσμος έξω και επειδή δεν μπορούν να καταλήξουν σε λογικά συμπεράσματα καταλαβαίνετε τι μπορεί να σκεφτούν: «Μυαλό είναι αυτό και όπου θέλει πάει»

Επειδή όμως εγώ τα συζήτησα επανειλημμένως με πολλούς από σας, σε όλους τους τόνους, ξεκαθαρίζω την θέση μου δηλώνοντας τα εγγράφως και για να μην έχουν αμφιβολίες όσοι τυχόν διαβάσουν αργότερα την διαμαρτυρία μου, δηλώνω μερικούς από τους λόγους που με ανάγκασαν να το κάνω.

Ο πρώτος είναι το θέμα της επέκτασης των νεκροταφείων του δημοτικού διαμερίσματος Μικρού Δάσους για το οποίο χρειάστηκαν δώδεκα αποφάσεις, εννέα αποφάσεις τοπικού συμβουλίου και τρείς αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, τις οποίες εμπόδιζε και αγνοούσε συστηματικά και επιδεικτικά η τεχνική υπηρεσία μέχρι που το πρόβλημα έγινε ασφυκτικότατο .
Εξ όλων αυτών προκύπτει το ερώτημα ποία η χρησιμότητα των τοπικών συμβουλίων; καθότι πάνω από «εκατό» θέματα – προβλήματα καταχωρημένα στο βιβλίο πρακτικών αγνοούνται επιδεικτικά με αποτέλεσμα να ακυρώνεται από την τεχνική υπηρεσία ο θεσμός της λειτουργίας των αιρετών .

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας . Οι πρώτη απόφαση του τοπικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος Μικρού Δάσους ελήφθη τον τρίτο μήνα του 2011 οπότε και ξεκινάει η Οδύσσεια του θέματος. Το οικονομικό προέβαλε η τεχνική υπηρεσία ως δικαιολογία, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η αγορά του αγροτεμαχίου των τεσσάρων στρεμμάτων έναντι 8.800 ευρώ, το οποίο θεωρούσε κατά την γνώμη της υπέρογκο την στιγμή που τα διπλανά αγροτεμάχια εκτιμήθηκαν με το ποσό που ενέκρινε με απόφασή του το πρωτοδικείο 6.900 ευρώ ανά στρέμμα. Απορίας άξιον είναι δε το πώς κατορθώνει να μπλοκάρει την απόφαση της επιτροπής εκτίμησης η οποία κατά πλειοψηφία εκφράστηκε θετικά .

Σημειωτέον δε ότι ο δήμος έχει εισπράξει από πωλήσεις τάφων στο νεκροταφείο μας, πολλές χιλιάδες ευρώ. Ακολούθως με διάφορες μηχανορραφίες προσπάθησε και πάλι να το εμποδίσει, προωθώντας δήθεν την λύση του θέματος για αγορά τριών στρεμμάτων, πράγμα που δημιούργησε εμπλοκή στην εξέλιξη του θέματος, διότι ως όφειλε να γνωρίζει «που σίγουρα γνώριζε» δεν επιτρέπεται εκ του νόμου κατάτμηση αγροτεμαχίου εάν δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ήτοι τέσσερα στρέμματα .

Το πρόβλημα που δημιούργησε δε, με πρωτοφανές θράσος και αναίδεια προσπάθησε να το φορτώσει στο τοπικό συμβούλιο Μικρού Δάσους, δηλώνοντας πως φταίει το τοπικό συμβούλιο του δημοτικού διαμερίσματος Μικρού Δάσους γιατί δήθεν πρότεινε την αγορά τριών στρεμμάτων, πράγμα που εκ του νόμου απαγορεύεται ως προείπαμε.
Καταγγέλλω δε την προσπάθεια επιρρίψεως ευθύνης στο τοπικό συμβούλιο δημοτικού διαμερίσματος Μικρού Δάσους, επανειλημμένως δια στόματος Χρήστου Κυριακίδη υπαλλήλου του δήμου, διότι δεν προκύπτει τίποτε τέτοιο από όλα τα πρακτικά των αποφάσεων: Εμείς ζητήσαμε καθαρά και ξάστερα επέκταση νεκροταφείων και μόνο. Υποχρέωση είχαν να ξέρουν με πόσα στρέμματα μπορεί να γίνει κατάτμηση αγροτεμαχίου οι υπηρεσίες του δήμου προεξαρχούσης της τεχνικής υπηρεσίας . Άλλως κάκιστα συνεχίζουν να κατέχουν τις συγκεκριμένες θέσεις ανενόχλητοι.

«Η υπομονή εξαντελείται»
Άλλα σοβαρά θέματα είναι η ρευματοδότηση των νεκροταφείων , είναι το ραντιστικό , είναι η συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος το οποίο βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, οι παιδικές χαρές, η κακή κατάσταση του κτιρίου του νηπιαγωγείου το οποίο χρησιμοποιούμε σαν αγροτικό ιατρείο, το οποίο χρήζει τηλεφωνικής σύνδεσης προκειμένου να λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ο καθαρισμός των φρεατίων , ο φωτισμός σκοτεινών δρόμων εντός του οικισμού , την στιγμή που στα περισσότερα χωριά μπορεί κανείς ακόμη και τα μεσάνυχτα να διαβάζει εφημερίδα ,ο καθαρισμός του σκουπιδότοπου, η αγροτική οδοποιία και πάρα πολλά άλλα που μπορεί όποιος ενδιαφερθεί να τα διαπιστώσει μέσα από ενενήντα έξι έγχρωμες φωτογραφίες, εκτυπωμένες σε χαρτί Α4, τις οποίες παρέδωσα στον κύριο Αδαμόπουλο αρμόδιο αντιδήμαρχο εδώ και ένα χρόνο χωρίς να έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτε εκτός από ένα σκέπαστρο – υπόστεγο στο ιατρείο, ελάχιστα στοκαρίσματα στο κοινοτικό κτήριο και ένα φρεάτιο το οποίο ήταν δρομολογημένο για προεκλογικούς λόγους από την προηγούμενη διοίκηση.

Μετά από όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε και ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την καινούργια διοίκηση, η υπομονή μας και οι οικονομικές μας αντοχές εξαντλούνται γιατί κάλυψα πέντε χρόνια τώρα τις ανάγκες του δημοτικού διαμερίσματος Μικρού Δάσους και σε πολλές περιπτώσεις διπλανών δημοτικών διαμερισμάτων χωρίς να έχω κανενός είδους υποστήριξη . Δεν μου παραχωρήσατε ούτε ένα λίτρο καύσιμα και ενώ διέθεσα οποιοδήποτε από τα δώδεκα μηχανήματα μου όποτε χρειάστηκε, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να ξεχωρίσω Κυριακές, γιορτές, αργίες, Χειμώνα ή Καλοκαίρι σε πλημμυρικά φαινόμενα ή διάφορες πυρκαγιές που εκδηλώνονται κατά καιρούς χωρίς να αφήσω και τα τρία μου παιδιά σε ησυχία όποτε χρειάστηκε ήταν και είναι παρόντα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να διαμαρτυρηθούν και αυτά πως τους έκανα άμισθους υπαλλήλους του δήμου.

Μετά από όλα αυτά αγαπητέ κύριε δήμαρχε γεννάται το ερώτημα , γιατί επιτρέπετε αυτήν την εχθρική συμπεριφορά απέναντι μου και γενικότερα απέναντι στο δημοτικό διαμέρισμα Μικρού Δάσους, γιατί ανέχεστε αυτήν την κατάσταση σε σημείο που να τείνω να σχηματίσω την γνώμη ότι την στηρίζετε κιόλας . Προσπαθώ να αναλύσω την συμπεριφορά και την στάση σας απέναντί μου και απέναντι στο δημοτικό διαμέρισμα Μικρού Δάσους και προβληματίζομαι πως αν έτσι συμπεριφέρονται
οι φίλοι, τότε πως είναι οι εχθροί;

«Βάλτε κυτίο παραπόνων»
Τελειώνοντας αγαπητέ μου κύριε δήμαρχε προτείνω την σύσταση επιτροπής πειθαρχικού ελέγχου για να αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκουν, για την κακή και ύποπτη λειτουργία των κατ΄ επιλογή και προτίμηση προωθούμενων έργων, των κατά περίεργο τρόπο παραληφθέντων κακοτεχνιών ακαταλλήλων και απαραδέκτων έργων, τύπου τσιμενταυλάκων αντιθέτου κλίσεως στο δημοτικό διαμέρισμα Μικρού Δάσους, δικτύου ύδρευσης τύπου Γορδίου δεσμού, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να ξεχωρίσουμε και να απομονώσουμε το δίκτυο αμιαντοσωλήνων από το δίκτυο πλαστικών σωληνώσεων, λόγω ελλείψεως στοιχείων, χαρτογράφησης, μελέτης ,επίβλεψης, κατασκευής και παραλαβής με αποτέλεσμα να θερίζει ο καρκίνος στο δικό μας δημοτικό διαμέρισμα.

Δεν είχαμε κύριε δήμαρχε 8.800 ευρώ για την επέκταση των νεκροταφείων είχαμε όμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να «πετάξουμε» παραδείγματος χάριν χτίζοντας και χαλώντας τρεις φορές την πλατεία της Αξιούπολης.

Ας σταματήσω όμως εδώ διότι ο κατάλογος είναι μεγάλος. Κλείνοντας θα προτείνω κάτι ακόμη : Βάλτε ένα κυτίο παραπόνων στην είσοδο του δημαρχείου και δώστε το δικαίωμα να μας κάνουν τα παράπονα και τις υποδείξεις που ενδεχομένως να ήθελαν οι πολίτες να αναφέρουν ανώνυμα . Είναι κάτι που σίγουρα θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]