Γενικά

Φωνή διαμαρτυρίας από την Πλαγιά κατά του δασαρχείου Κιλκίς γιά τα καυσόξυλα

Εδώ και μερικά χρόνια στους κατοίκους της Πλαγιάς, και ειδικότερα στους εκεί συνταξιούχους του πρώην ΟΓΑ, δεν χορηγούνται οι δικαιούμενες ποσότητες καυσοξύλων, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες.

Όπως ανέφερε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιάς Γιώργος Χουρσεϊδης, «το θέμα ανέκυψε από μία εμμονική προσήλωση του δασαρχείου Κιλκίς στο γράμμα διάταξης του νόμου, η οποία ουσιαστικώς υποχρεώνει τους Πλαγιώτες να προμηθεύονται καυσόξυλα από την αρκετά απέχουσα περιοχή των Πετράδων, με επακόλουθο να επιβαρύνονται οικονομικώς, καθώς στο κόστος της αγοράς προστίθεται αυτό της μεταφοράς, συν η ταλαιπωρία, εκεί που οι ανάγκες τους θα μπορούσαν να καλυφθούν με άνεση από την υλοτομική δραστηριότητα στις πέριξ της Πλαγιάς δασώδεις περιοχές.».

Ο κ. Χουρσεϊδης πρόσθεσε, ότι οι ποσότητες, που υλοτομήθηκαν στις εν λόγω περιοχές, έχουν ήδη διατεθεί στο εμπόριο, «έτσι, που να μας δημιουργείται η υπόνοια ή, έστω, η αίσθηση, ότι η προσήλωση του δασαρχείου στο γράμμα του νόμου να έχει να κάνει με… «σιγοντάρισμα» του εμπορίου»!

Στην ερώτηση γιά το ποιό είναι το συγκεκριμένο αίτημα της κοινότητας επί του θέματος, ο κ.Χουρσεϊδης τόνισε: «Να σταματήσει αυτή η άνιση μεταχείριση των κατοίκων της Πλαγιάς, και να ξαναρχίσει, επί τέλους, η χορήγηση καυσοξύλων σ’ αυτούς από το δασαρχείο».

Στο αίτημα συνηγορεί ο καταγόμενος από την Πλαγιά δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Χρήστος Σαρβανίδης:

«Πρόκειται για ολοφάνερη εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών γιά τους Πλαγιώτες. Πέραν των δυσκολιών, που προκύπτουν γι’ αυτούς από το κόστος και την απόσταση, το δασαρχείο οφείλει να λάβει υπ’ όψιν του και τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης και να ενεργήσει με περισσότερη κατανόηση και ανθρωπιά.
Άλλωστε, εκτός από το γράμμα, υπάρχει και το πνεύμα του νόμου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.