Γενικά

Την φλόγα της 12ης Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών υποδέχεται το Κιλκίς

Η 12η Μαθητιάδα Σερρών θα διεξαχθεί στην Πρώτη Σερρών από τις 15 εως και τις 19.4.16.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων, αποτελεί προσομοίωση των ολυμπιακών αγώνων και για πρώτη φορά εφέτος περιλαμβάνει και λαμπαδηδρομία. Η φλόγα μεταφέρεται σε σαράντα πόλεις και χωριά από τη Δυτική Μακεδονία έως την Θράκη.

Η πόλη του Κιλκίς θα υποδεχθεί τη φλόγα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς με το γραφείο φυσικής αγωγής σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς με τον οργανισμό αθλητισμού και παιδικών κατασκηνώσεων, οργανώνει τελετή άφιξης φλόγας, ώρα 18:00, στο ανοικτό δημοτικό στάδιο Κιλκίς και τελετή υποδοχής (άναμα ωωμού) στο νέο δημοτικό πάρκο-«Κήπο» στις 8 το βράδυ.

Μετά την τελετή άφιξης φλόγας, η φλόγα θα μεταφερθεί από μαθητές λαμπαδηδρόμους, διασχίζοντας την κεντρική οδό της πόλης (21η Ιουνίου), έως τη συμβολή της με την Γεωργίου Καπέτα και από εκεί έως το χώρο απέναντι στο Δημαρχείο. Από το δημαρχείο οι μαθητές λαμπαδηδρόμοι, διασχίζοντας την οδό Τσιρογιάννη και φτάνοντας στο κτήριο του επιμελητηρίου θα διαπεράσουν κάθετα την 21η Ιουνίου θα εισέλθουν στην οδό Ουτσκούνη για να καταλήξουν στο αρχαιολογικό μουσείο. Από το αρχαιολογικό μουσείο, η φλόγα θα μεταφερθεί από μαθητές λαμπαδηδρόμους μέχρι το νέο πάρκο-«Κήπο» διασχίζοντας την οδό Μητροπόλεως, όπου και θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις για την τελετή υποδοχής (άναμα βωμού), από πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς φορείς του Κιλκίς και βραβεύσεις μαθητών/τριών με ξεχωριστές αθλητικές και καλλιτεχνικές επιδόσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]