Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Φίλος από τα παλιά

Εργοστάσιο παραγωγής σιγαρέττων θα λειτουργήσει στο Κιλκίς μετά το Πάσχα, με πρωτοβουλία της εταιρίας «Real Tobacco» ΑΕ.

Ηδη η εγγραφή στο γενικό μητρώο του επιμελητηρίου Κιλκίς έχει γίνει από τις 16 Οκτωβρίου, και στην προεδρία της ανώνυμης εταιρίας θα είναι ένας παλιός γνώριμμος του Κιλκίς, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Χρήστος Φώλιας.

Γνωστός στην τοπική κοινωνία όχι μόνον από τα χρόνια της πολιτικής του δράσης και παρουσίας στον νομό μας, αλλά και από τα νεανικά του χρόνια όταν εργαζόταν στο τυροκομείο επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειάς του, που λειτουργούσε στις παρυφές του Βαφειοχωρίου.

Κάτι το οποίο και ο ίδιος έχει τονίσει στις κατά καιρούς επισκέψεις του στο Κιλκίς τονίζοντας ότι νιώθει μισός Κιλκισιώτης.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Τονικίδης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον «Μ» «η εν λόγω μονάδα ήταν αρχικώς να εγκατασταθεί στην Ξάνθη, και χάρη και στις προσπάθειές του αυτή θα εγκατασταθεί στο Κιλκίς».

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον αληθεύουν οι επ’ αυτού αναφορές του κ. Τονικίδη.

Αυτό, που σίγουρα γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι η εν λόγω λειτουργία της μονάδας θα τονώσει σημαντικά την «χειμάζουσα» απασχόληση στον νομό μας, καθώς η εν λόγω μονάδα θα προσφέρει 300 νέες θέσεις εργασίας που οι πιό πολλές θα καλυφθούν από τοπικούς εργαζόμενους.

Περισσότερα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]

Δείτε ακόμα