Κοινωνία

«Φίλοι οδηγοί, σεβαστείτε τα δικαιώματα των πεζών»

Δραστηριότητα με θέμα «Διάβαση πολιτισμού: Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών πραγματοποίησε την Δευτέρα 29.2.16 η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου γυμνασίου Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος «Κιλκίς βιώσιμη πόλη», συνοδευόμενη από την υπεύθυνη καθηγήτρια Ελένη Σιδηροπούλου.

Η δράση έλαβε χώρα στην διάβαση απέναντι από τον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και στόχο είχε να παρατηρήσουν τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας κατά πόσο οι οδηγοί της πόλης σέβονται το κατοχυρωμένο από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δικαίωμα των πεζών να προηγούνται στις διαβάσεις. Όσοι οδηγοί παραχωρούσαν προτεραιότητα στους πεζούς μαθητές, επιβραβεύονταν με ένα γλαστράκι με πανσέδες με το μήνυμα «Δείχνω πολιτισμό, σέβομαι τον πεζό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη δράση η περιβαλλοντική ομάδα συνεργάστηκε με τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» που αφ’ ενός μεν συμμετέσχε ενεργά στη δράση αλλά και έφερε στα μέλη της ομάδας ένα αναπηρικό αμαξίδιο ώστε να ελέγξουν εάν η θέα του αμαξιδίου ευαισθητοποιούσε περισσότερο τους οδηγούς. Τα μέλη του συλλόγου προσέφεραν και χειροποίητα μπρελόκ που δίνονταν μαζί με το γλαστράκι στους οδηγούς που παραχωρούσαν προτεραιότητα στους πεζούς.
Τέλος, τοποθετήθηκαν εικονικές κλήσεις της ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα που εντοπίσθηκαν στη διαδρομή προς το σημείο της δράσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]