Αθλητισμός

Στην Βέροια απλώς ο ΓΑΣΚ ήταν… καλύτερος σε όλα

Στο όχι μακρινό παρελθόν ένας αγώνας Φιλίππου Βεροίας – ΓΑΣ Κιλκις ήταν ένα “ντέρμπυ” πρωταγωνιστών της ανώτερης κατηγορίας του ελληνικού χειροσφαίρου.

Η ίδια συνάντηση του Σαββάτου 28.1.23, στο Φιλίππειο αθλητικό μέλαθρο της Βέροιας, γιά το πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, δεν θύμιζε σε τίποτε το παρελθόν, καθώς μεταξύ δύο ομάδων, που διανύουν παρατεταμένη περίοδο πίσω από την “βιτρίνα” του ελληνικού χειροσφαίρου, η κιλκισιώτικη απλώς … παρουσιάσθηκε ανώτερη της πάλαι ποτέ κραταιάς βεροιώτικης και επικράτησε με 29-21.

Ο ΓΑΣΚ ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και γρήγορα δημιούργησε προβάδισμα τριών – τεσάρων τερμάτων, γιά να “κλείσει” το ημιχρόνιο προηγούμενος με 14-9.

Στην επαάληψη το προβάδισμα διευρύνθηκε χάρη στην “σφιχτή” άμυνα, την επιθετικη “πολυφωνία” και την αγωνιστική αυτοσυγκέντρωση, απόρροια της οποίας ο περιορισμός των λαθών με ταυτόχρονη εκματάλλευση λαθών του αντιπάλου. Και όλα αυτά χωρίς η απόδοση να φτάσει “στα ύψη”, και παρά τις συχνές αλλαγές σύνθεσης και τακτικής.

Στην μεγαλύτερη διαφορά των ένδεκα τερμάτων ο ΓΑΣΚ έφτασε στο 50΄ (26-15) και στο 55΄ (29-18), ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Όλοι ανεξαιρέτως είχαν συμβολή στο νικηφόρο αποτέλεσμα,ενώ στον εκτελεστικό τομέα “πλειοδότησαν” οι “παλιοί” Δημάκης, με έξι τέρματα, και Κυπραίος, με πέντε, καθώς και ο Ελευθεριάδης, με τέσσερα.

Αν κάτι αξίζει να αναφερθεί περισσότερο και από την άνετη νίκη, αυτό είναι η παρουσία περίπου εξήντα φίλων της ομάδας του Κιλκίς στην κερκίδα του Φιλιππείου, κάτι που “λέει πολλά”, σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω προσπάθεια και πορεία του ΓΑΣΚ, αφού “δεν πορεύεται μόνος”.

Η σύνθεση:

Τριανταφύλλου (Βαφειάδης), Κυπραίος 5, Α. Μαυρόπουλος 1, Δημάκης 6, Γιαννακόπουλος 3,Ταραμονλής 2, Ελευθεριάδης 4, Σ. Φαχουρίδης 1, Χ. Μαυρόπουλος 2, Καρυοφύλλης 1, Α. Φαχουρίδης 2, Νάκος 2, Καρβουνίδης, Λασκαρούδης, Κοτανίδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 4.1.23, 19.00, ΓΑΣ Κιλκίς-Αρχέλαος Κατερίνης.

 

Το ρεπό τους έκαναν στην πρεμιέρα του β’ γύρου οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Νίκη και αήττητος για δέκα αγώνες ο Φαίακας Κέρκυρας, με τον πρώην αρχηγό των Κυκλώπων Άκη Χαραλαμπίδη να κάνει ντεμπούτο απέναντι στο Πανόραμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΕΠ Πανόραμα – Φαίακας Κέρκυρας 20-28

Αρχέλαος Κατερίνης – Φοίβος Συκεών 27-34

Φίλιππος Βέροιας – ΓΑΣ Κιλκίς 21-29

Άρης Θεσσαλονίκης – Αλέξανδρος Αξιούπολης 26-30

Δεν αγωνίσθηκαν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φαίακας Κέρκυρας 19
2. ΓΑΣ Κιλκίς 18
3. Φοίβος Συκεών 16
4. Φίλιππος Βέροιας 10
5. Εκμάθηση Αθλημάτων 9
6. Αλέξανδρος Αξιούπολης 8
7. Άρης θεσ/νίκης 6
8. Αρχέλαος Κατερίνης 6
9. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 5
10. Πανόραμα 1

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]