Πολιτική

«Φιλί ζωής» 86.000 ευρώ στο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς

Το «φιλί της ζωής» έδωσε στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς ο δήμος Κιλκίς διαθέτοντας κονδύλιο 86.000 από ιδια έσοδα.

Η διάθεση του εν λόγω κονδυλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίαν από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της Μ.Τετάρτης 27.4.16.

Μειοψήφισαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Τσογγίδης, διαφωνώντας ριζικώς με την διάθεση ιδίων πόρων του δήμου γιά την χρηματοδότηση του θεσμού, και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Ζώτος, διαφωνώντας ως προς το ύψος του κονδυλίου καθώς η θέση του ήταν γιά ποσό μέχρι 50.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, οτι η αρχική εισήγηση του αρμοδίου οργάνου του δήμου (αντιδημαρχία πολιτισμού) προέβλεπε γιά το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου κια παντομίμας κονδύλιο 100.000 ευρώ πλην όμως η επί του θέματος συζήτηση είχε αναβληθεί δύο φορές.

Το φεστιβάλ έφτασε στα πρόθυρα της κατάργησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδότησής του από κοινοτικούς πόρους και η έγκριση του κονδυλίου των 86000 από πόρους του δήμου Κιλκίς αναστέλλει προς το παρόν αυτήν την προοπτική.

Πάντως η μειωμένη χρηματοδότηση αναμένεται να έχει επιπτώσεις στον θεσμό, αρχής γενομένης από την διάρκειά του που από δεκατέσσερες ημέρες αναμένεται να μειωθεί στις δέκα ή ένδεκα όπως επίσης αναμένεται και δραστική μείωση αποστάσεων, όσον αφορά στις χώρες προέλευσης συμμετεχόντων φορέων και προσώπων.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]