Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

“Φάρμακο” κατά της … κορωνοϋστερίας!

Σε όλο τον κόσμο, λέει, όπως και στην χώρα μας, οι επιστήμονες διεξάγουν “αγώνα δρόμου” γιά την παρασκευή πρώτα φαρμάκου και κατόπιν εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

Να δούμε πότε την επιστημονική κοινότητα θα απασχολήσει η παρασκευή φαρμάκου γιά μία χειρότερη “ασθένεια” και “πανδημία”.

Φαρμάκου κατά της …ψύχωσης, υστερίας και δεοντολογικής εκτροπής εις βάρος συνανθρώπων με …την ιδέα ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό!

Στους οποίους μερίδα “υγιών”, που θα μπορούσαν να είναι και εν δυνάμει …φορείς της νόσου, επεφύλαξε την σκοταδιστική συμπεριφορά, που επιφυλασσόταν επί …αιώνες απέναντι στους λεπρούς, μέχρι το “φως” της γνώσης να “διαλύσει το “σκοτάδι” της αμάθειας και των εξ αιτίας της προκαταλήψεων και δυσειδαιμονιών!

Εκείνων, δηλαδή, που καθιστούσαν …αβίωτο τον βίο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι είχαν την ατυχία, όχι να αρρωστήσουν, αλλά να πλανάται η …υποψία, ότι είναι άρρωστοι!

Γιά παραδείγματα από το Κιλκίς ρωτήστε το αντιπεριφερειάρχη ή τον πρωτοσύγκελλο της ιεράς μητροπόλεως, που ήταν τα πιό “προβεβλημένα” πρόσωπα από τους συμπολίτες, οι οποίοι μπήκαν κατ’ ευθείαν στο “στόχαστρο” της … κορωνοϋστερίας από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στον τόπο μας.

Είναι αυτοί, που ξέρουν το …“κάτι παραπάνω” χωρίς να προσδοκούν καμμία, έστω τυπική, “συγγνώμη” από κανένα από τους κοινωνικούς “θύτες” τους.

Περισσότερα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Δείτε ακόμα