Γενικά

Εναλλακτικές διαδρομές τουριστικής ανάπτυξης στη διασυνοριακή περιοχή του Κιλκίς

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και σε συνεργασία με τον Δήμο Κόντσε και την Τουριστική Ένωση Στρούμιτσα, σχεδιάζει πρωτότυπες εναλλακτικές διαδρομές της τουριστικής ανάπτυξης στη διασυνοριακή περιοχή του Κιλκίς και της γειτονικής μας χώρας με σκοπό να την βάλει στον τουριστικό χάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε το πρωί της 26ης Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Παιονίας στο Πολύκαστρο, την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του διασυνοριακού έργου “Netoural” με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου αλλά με απουσίες από πλευράς των βασικών κρίκων της τουριστικής αλυσίδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Παιονίας, Χρήστος Δραγανίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη διασυνοριακή ζώνη. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του έργου, των στόχων, των επιμέρους δράσεων και των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων του από τα στελέχη των τεσσάρων εταίρων υλοποίησης του έργου, που επισήμαναν την άριστη συνεργασία τους.

Υλοποιώντας το έργο “Netoural”, η ΑΝΚΙ στοχεύει στην διαμόρφωση ανταγωνιστικού τοπικού τουριστικού προϊόντος καθώς και στην πολύπλευρη προώθησή του, ώστε η με τόσους πανέμορφους φυσικούς πόρους, πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση περιοχή να μην αποτελεί μέσο διέλευσης μόνο, στο δρόμο για τις παραλίες π.χ. της Χαλκιδικής αλλά συνειδητή επιλογή επίσκεψης και διαμονής ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού που μπορεί να καλύψει πλειάδα ενδιαφερόντων με την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας / τιμής.

Στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται δράσεις όπως η δημιουργία μιας σειράς βιωματικών τουριστικών πακέτων έτοιμων για διάθεση στην αγορά, τα οποία θα περιλαμβάνουν τουριστικές διαδρομές με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ανάπτυξη σχεδίου μάρκετινγκ και στρατηγικής ανάπτυξης επωνυμίας (branding), δημιουργία διαφημιστικών βίντεο και έντυπου υλικού, επισκέψεις ταξιδιωτικών bloggers, συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού Philoxenia κ.ά.

Το έργο Netoural («Προώθηση εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή με επίκεντρο τις δραστηριότητες ευεξίας και ευημερίας, παράλληλα με την προώθηση ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης») συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014 – 2020».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα