Κοινωνία

Εξόρμηση του ορειβατικού συλλόγου Κιλκίς σε Όλυμπο και Πιέρια όρη

Δύο δράσεις προγραμματίζει για τον Μάιο ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς, σε Όλυμπο και Πιέρια όρη. Πιό αναλυτικά το πρόγραμμα των εξορμήσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 8 Μαΐου  2022

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ – Διάσχιση Ενιπέα

Την Κυριακή 08 Μαΐου 2022 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στον Όλυμπο, με πορεία μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα σ’ ένα πανέμορφο μονοπάτι με γεφυράκια, λιμνούλες με νερό και καταπληκτική φύση. Η πορεία που έχει αφετηρία τη θέση Πριόνια (1.100μ.) διαρκεί 4 ώρες περίπου, καταλήγοντας στο Λιτόχωρο. Επισκεπτόμαστε την όμορφη Μονή Αγ. Διονυσίου, με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, από όπου μπορούν, όσοι θέλουν, να  επιστρέψουν στο Λιτόχωρο με το λεωφορείο. Η διαδρομή είναι βατή και εύκολη για όλους. Εκτιμήστε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό.

Αρχηγός εξόρμησης: Νίκος Ασλανίδης (6946332913)
Εκκίνηση : Το πρωί της Κυριακής 08 Μαΐου στις 07:30 πμ, από την πλατεία Ειρήνης.
Ώρες πορείας : 4 – 5
Κόστος συμμετοχής: 15€ το άτομο (με λεωφορείο). Σε περίπτωση λίγων συμμετοχών η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Α

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ – κορ. Φλάμπουρο (υψόμ. 2.190μ.)

Το σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαρτίου 2022 ο Σύλλογος προγραμματίζει διήμερη εξόρμηση στα Πιέρια όρη με ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Πιερίων, Φλάμπουρο (2.190μ.). Η διανυκτέρευση προγραμματίζεται να γίνει στο χώρο του καταφυγίου του E.Ο.Σ. Κοζάνης «Λαγομάνα», που επαναλειτουργεί, μετά από ανακαίνιση, σε υψόμετρο 1.375 μέτρων στους πρόποδες των Πιερίων, από την μεριά της Κοζάνης. Με αφετηρία το καταφύγιο την Κυριακή προγραμματίζεται η ανάβαση στην κορυφή.
Εκτιμήστε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό.

Αρχηγός εξόρμησης: Αντώνης Κομπατσιάρης (6945104026)
Εκκίνηση : Το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μαρτίου στις 14.00μμ, από την πλατεία Ειρήνης.
Ώρες πορείας : 6 – 7
Κόστος συμμετοχής : 15€ (για το λεωφορείο). Σε περίπτωση λίγων συμμετοχών, μπορούμε να κινηθούμε με ιδιωτικά μέσα.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Β, Γ
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]