Προς εξομάλυνση βαίνει η κατάσταση στην περιοχή της Ειδομένης

Πολιτική /

Με ομαλούς ρυθμούς συνεχίζεται τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα η προώθηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών κυρίως από την Συρία και άλλες χώρες Ασίας και της Αφρικής στα Σκόπια από την περιοχή της Ειδομένης, όπου καταφθάνουν, είτε με λεωφορεία, είτε με τραίνα είτε ακόμη και πεζή.

Τα όσα θλιβερά και προσβλητικά γιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συνέβησαν το περασμένο Σάββατο μεταξύ των δυνάμεων καταστολής της γείτονος χώρας των Σκοπίων και των προσφύγων, που επιχειρούσαν να εισέλθουν στην επικράτειά των χωρίς την άδειά τους, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, και στον τραυματισμό τεσσάρων εξ αυτών, αποτελούν (προς το παρόν) παρελθόν.

Όπως επίσης, και οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην ουδέτερη «ζώνη» μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, που περισσότερο θύμιζαν λαϊκή αγορά τριτοκοσμικής χώρας με πρόσφυγες, μετανάστες, διαφόρους εμπορευματίες και παρόχους τροφής, τηλεοπτικά κανάλια μαζί με μεγάλο όγκο απορριμμάτων, μαζί με μέλη ΜΚΟ, τοπικούς εθελοντές, αλλά και στελέχη της ύπατης αρμοστείας προσφύγων του ΟΗΕ που μοίραζαν τα εφόδια της περιφέριεας σε όσους είχαν ανάγκη σε ένα συνοθύλεμα «ανατολής» με την κακή ερμηνεία του όρου.

Πλέον η ροή των μεταναστών και προσφύγων, που συνεχώς ανανεώνεται με νέες αφίξεις, είναι ομαλή και άμεση. Ο χώρος έχει φροντισθεί προς το καλύτερο και υπάρχει προσπάθεια, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, σε συνενόηση με τις αστυνομικές αρχές των δύο χωρών να διευθετηθεί με συγκεκριμένο τρόπο σε συγκεκριμένη περιοχή και με ελεγχόμενη ροή η έξοδός των.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]