Αθλητισμός

Έχασε το “ντέρμπυ” ο ΓΑΣΚ με 24-23 από τον Φαίακα “στις λεπτομέρειες”

“Στις λεπτομέρειες” κρίθηκε εις βάρος της ομάδας του Κιλκίς το “ντέρμπυ” του βορείου ομίλου του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος α2 εθνικής κατηγορίας μεταξύ του ΓΑΣ Κιλκίς και του Φαίακος Κερκύρας, το οποίο έληξε με νικητή τον φιλοξενούμενο, με 24-23.

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα δεν προϊδέαζε γι’ αυτήν την κατάληξη, καθώς το κιλκισιώτικο συγκρότημα ξεκίνησε ορμητικά και έφτασε να προηγηθεί με διαφορά ακόμη και τεσσάρων τερμάτων (9-5, στο 15΄), με την άμυνά του να “τσακίζει κόκκαλα”.

Στην συνέχεια, όμως, ήλθαν κάποια, λίγα μεν πλην όμως ουσιαστικά, λάθη των διαιτητών Λινάρδου και Νικολαΐδη, οι οποίοι μάλλον “ενέδωσαν” σε αβάσιμες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, κάτι που εκνεύρισε τους Κιλκισιώτες.

Ύστερα απ’ αυτό, ο ΓΑΣΚ έχασε την αρχική συγκέντρωση και ρυθμό του, οπότε τις καλές στιγμές διαδέχονταν λάθη, που έδιναν στον Φαίακα την δυνατότητα όχι απλώς να “πέφτει στα μαλακά”, αλλά και να διατηρεί κατά διαστήματα τον έλεγχο του αγώνα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η αναμέτρηση “κύλησε” μετά το 15΄ αμφίρροπη (ημιχρόνιο 12-12), με τα δύο συγκροτήματα να εναλλάσσονται σε ένα “εύθραυστο” προβάδισμα ενός, το πολύ δύο τερμάτων.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, όταν, λίγο μετά την είσοδο σ’αυτό ο Φαίαξ προηγήθηκε με 24-22. Το εναπομείναν διάστημα δεν έφτανε στον ΓΑΣΚ, να κάνει τίποτε περισσότερο από το να σημεώσει το τελευταίο τέρμα του αγώνα, μειώνοντας στο τελικό 23-24.

Μία ήττα οδυνηρή, αφού έθεσε την ομάδα του Κιλκίς εκτός κορυφής, όμως όχι σε σημείο που να θεωρηθεί “καταστροφή”, όπως ισχύει γιά κάθε ήττα σε “ντέρμπυ”, που κρίνεται “στις λεπτομέρειες”, άρα ο ΓΑΣΚ συνεχίζει να “βαδίζει στον δρόμο” της διεκδίκησης του τίτλου και της (επ)ανόδου στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού χειροσφαίρου.

Άλλωστε, όπως υπέστη μιάν ήττα “στις λεπτομέρειες” σε “ντέρμπυ” στο Κιλκίς, έχει τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσει την νίκη στο ίδιο και σε οποιοδόποτε άλλο “ντέρμπυ”, σε άλλη έδρα.

Η σύνθεση:
Τριανταφύλλου, Κυπραίος 1, Α. Μαυρόπουλος, Δημάκης 8, Γιαννακόπουλος 6, Σ. Φαχουρίδης 3, Ελευθεριάδης 4, Χ. Μαυρόπουλος, Καρβουνίδης, Λασκαρούδης, Καρυοφύλλης 1, Α. Φαχουρίδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 11.12.22, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης – ΓΑΣ Κιλκίς.

Περισσότερα

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς