Πολιτική

Υπαρκτό το πρόβλημα καθαριότητας λόγω έλλειψης προσωπικού στο δήμο Κιλκίς

Σε νέα φάση έξαρσης εισήλθε το πρόβλημα με την καθαριότητα στην πόλη και τους οικισμούς του δήμου Κιλκίς εξ αιτίας της συγκυριακής ελλείψεως προσωπικού.

Αυτήν ακριβώς επικαλείται ο δήμος Κιλκίς ως αιτία της τωρινής κατάστασης, τονίζοντας στην σχετική ανακοίνωσή του τα εξής:
«Ο δήμος Κιλκίς και η αντιδημαρχία καθαριότητας, ανακύκλησης και περιβάλλοντος θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν υπευθύνως τους δημότες για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.

Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών καθαριότητας και ευπρεπισμού στην πόλη και στους οικισμούς του δήμου Κιλκίς. Η συνταξιοδότηση υπαλληλικού προσωπικού και οι απαγορευτικές διατάξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς μας για την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της καθαριότητας.

Η αρμόδια αντιδημαρχία με το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να κρατηθεί καθαρή η πόλη και τα χωριά μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Οι προσπάθειες αυτές ενισχύθηκαν από την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού

(25 εργαζόμενοι με δίμηνη σχέση εργασίας) ωστόσο παρήλθε το δίμηνο και ελλείψει ανθρώπινου δυναμικού η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας θα είναι δύσκολη για ένα μικρό διάστημα.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε εκ των προτέρων από τους δημότες μας να δείξουν κατανόηση για λίγες εβδομάδες ως προς τη ροή της καθαριότητας. Βελτιωμένες υπηρεσίες καθαριότητας θα παρασχεθούν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης 48 εργατών καθώς και ενός ικανοποιητικού αριθμού υπαλλήλων γενικών καθηκόντων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνη σχέση εργασίας. Εκτιμάται ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.

Για το διάστημα αυτό ζητούμε την υπομονή και την κατανόηση των δημοτών του δήμου Κιλκίς και αυτονόητα δηλώνουμε ότι θα πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε ο δήμος Κιλκίς να αντιμετωπίσει τα λιγότερο δυνατά προβλήματα στην καθαριότητα.

Πάγια θέση της δημοτικής αρχής Κιλκίς αποτελεί η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στον δήμο με εκτελεστική αρμοδιότητα και ευθύνη του ιδίου του δήμου. Οι ζωτικές και κρίσιμες για την ίδια την βιωσιμότητα ενός δήμου λειτουργίες πρέπει να σχεδιάζονται και να αποφασίζονται με κριτήρια πραγματικής διοίκησης, αυτοτέλειας, αποτελεσματικότητας προς όφελος του τόπου και των δημοτών.

Στο επικείμενο συνέδριο της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Χαλκιδική θα διατρανώσουμε το αίτημά μας. Η ΚΕΔΕ εκφράζει και πολλούς άλλους ΟΤΑ με ανάλογα προβλήματα, και θα διεκδικήσουμε σε θεσμικό και νομικό επίπεδο την αποκοπή ουσιωδών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης από τον ασφυκτικό και άνευ αποτελέσματος έλεγχο της κεντρικής εξουσίας».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]