Κοινωνία

Σε έξαρση η εξαπάτηση ηλικιωμένων σύμφωνα με τη ασφάλεια Κιλκίς

Έξαρση παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η δράση απατεώνων, με στόχο ηλικιωμένους από τους οποίους είτε υφαρπάζουν χρηματικά ποσά διά μεθόδων εξαπατήσεως είτε αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα διά της μεθόδου της απασχολήσεως.
Γιά τον λόγο αυτό το τμήμα ασφαλείας Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση με υποδείξεις και συμβουλές προς τους ηλικιωμένους γιά την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, εφιστώντας τους την αυξημένη προσοχή.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την παράνομη δραστηριότητα ατόμων στην περιοχή μας και στην ευρύτερη Βόρειο Ελλάδα, που εξαπατούν ηλικιωμένους, λειτουργώντας ως εξής:
Συστήνονται ως γνωστοί των παιδιών τους ή άλλου συγγενικού τους προσώπου παριστάνοντας τον εφοριακό, λογιστή ή άλλο επαγγελματία και με πρόφαση την οφειλή χρημάτων των παιδιών-συγγενών τους, τους πείθουν να τους δώσουν χρήματα, που τελικώς παίρνουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.
Σε αρκετές περιπτώσεις για να πείσουν το θύμα τους για την γνωριμία τους με τον συγγενή τους, πραγματοποιούν ενώπιόν τους ψευδή τηλεφωνική κλήση προς το υποτιθέμενο συγγενικό τους πρόσωπο και κάνοντας ότι μιλούν με αυτό, τους πείθουν να τους δώσουν τα χρήματα.
Πολλές φορές για να επιτύχουν τον στόχο τους, μεταφέρουν τους ηλικιωμένους με τα αυτοκίνητά τους σε τράπεζες για ανάληψη χρημάτων ή μπαίνουν στις κατοικίες τους και αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα, απασχολώντας αυτούς βρίσκοντας διάφορες προφάσεις (ζητούν νερό, καφέ κ.α.).
Οι δράστες είναι Έλληνες άνδρες αλλά και γυναίκες, κυρίως μελαμψοί αθίγγανοι, μέσης και νεαρής ηλικίας, συνήθως καλοντυμένοι (σακκάκι, κοστούμι κ.τ.λ.) και έχουν πληροφορίες για την οικογένεια του ηλικιωμένου που αποφασίζουν να εξαπατήσουν.
2.Σε περίπτωση ύπαρξης τέτοιου συμβάντος παρακαλούμε να μην επιτρέπετε την είσοδο αυτών στην κατοικία σας, να ειδοποιήσετε αμέσως την αστυνομία με τηλέφωνο στο «100» και συγκρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία των αγνώστων ατόμων (αριθμός και περιγραφή ατόμων, πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου τους, κ.τ.λ.)».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα