Αθλητισμός

Εξαιρετικό ξεκίνημα σεζόν του Κυριάκου Ζώτου με 19,87 μ.

Οι συνέπειες της πανδημίας, αισθητές και στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, δεν άφησαν «αλώβητο» και το πρόγραμμα προετοιμασίας του Κυριάκου Ζώτου γιά τις σημαντικές έστω και περιορισμένες διοργανώσεις της φετινής χρονιάς αλλά και γιά την διεκδίκηση της πρόκρισης στους …ετεροχρονισμένους Ολυμπιακιούς Αγώνες του Τόκυο (αν …δεν αναβληθούν εκ νέου ή δεν ματαιωθούν).

Ωστόσο, ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής του Αλέξανδρου-Μακεδονία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε δυναμικά την νέα περίοδο, με μία διεθνή διάκριση στην σφαιροβολία, κατακτώντας με επίδοση 19,87μ. την πρωτιά στην σφαιροβολία του «ανοικτού» εθνικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου Βουλγαρίας, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 6 και 7.2.21, στην Σόφια.

Τόσο η εμφάνιση όσο και η επίδοση καταδεικνύουν καλή αγωνιστική κατάσταση του εκ των επιλέκτων Ελλήνων ριπτών από το Πεδινό, σε πείσμα όπως αναφέρθηκε των δυσχερειών από τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Και αυτό δημιουργεί βάσιμες ελπίδες, ότι φέτος ο Κυριάκος Ζώτος είναι σε θέση, εκτός απροόπτων να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις του κυρίου αγωνίσματός του, της σφαιροβολίας, και ιδίως στην «μάχη» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επόμενη ευκαιρία του στο «κυνήγι» του σχετικού ορίου αλλά και γιά μιάν ακόμη πανελλήνια διάκριση του δίδεται το Σάββατο 13.2.21, δεύτερη και τελευταία ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθουν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά

Δείτε εδώ την βολή του

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]