Σε ευρωπαϊκή εκπαιδευτική συνάντηση συμμετέσχε το 1ο ΣΕΚ Κιλκίς
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» στο οποίο συμμετέχει το 1ο σχολικό εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Κιλκίς πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Γρανάδα της Ισπανίας. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια.
Στην εκπαιδευτική συνάντηση συμμετέσχον εκ μέρους του 1ου ΣΕΚ Κιλκίς οι Αργύριος Κοκκαλιάρης διευθυντής και συντονιστής του προγράμματος και Γεώργιος Καραμούκης, καθηγητής και στέλεχος επικοινωνίας στο πρόγραμμα).
Η εκπαιδευτική συνάντηση διήρκεσε δύο ημέρες. Αρχικά η «Associacion Rural de Desarrollo y Cooperacion Europea CULTURAE» που ήταν ο φορέας υποδοχής παρουσίασε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ισπανία και δημιούργησε ένα ευνοϊκό κλίμα για περαιτέρω συζήτηση σε σχέση με την μηδενική ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν από την αρχή του σχεδίου έως την παρούσα φάση ενώ παράλληλα σημειώθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στα αποτελέσματα-προϊόντα, τα οποία θα δημιουργηθούν μέσω του σχεδίου. Σημαντική μεταφορά γνώσεων και δεξιοτήτων επιτεύχθηκε μέσω των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σε «ενεργειακώς αποδοτικά κτίρια» της περιοχής όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των κτιρίων, τα μέτρα που ελήφθησαν, τον ορθό χειρισμό διαφόρων καταστάσεων αλλά και τα μεγάλα οφέλη που αξιοποιούνται στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Μάλιστα κατέστησαν σαφείς από τους συμμετέχοντες φορείς-εταίρους οι δυνατότητες ανάπτυξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ο βαθμός επιρροής της εφαρμογής περιβαλλοντικών μεθόδων όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης τόσο στους μαθητές και τους καθηγητές όσο και στο σύνολο των πολιτών.
Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου οι συμμετέχοντες γνώρισαν τις ομορφιές της Γρανάδας και της γύρω περιοχής, επισκέφθηκαν πολιτιστικούς χώρους και γεύθηκαν παραδοσιακές νοστιμιές. Μη ξεχνώντας όμως ποτέ τον σκοπό του προγράμματος οι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν ένα πλαϊνό εργασιών σε ότι αφορά τις ενέργειες διάδοσης των αποτελεσμάτων των επί μέρους δραστηριοτήτων και τις μεθόδους αξιολόγησης του σχεδίου και ανανέωσαν το εκπαιδευτικό ραντεβού ορίζοντας την αμέσως επόμενη συνάντηση.