Αθλητισμός

Το όνομα «Εβίνα Μάλτση» φέρει πλέον το κλειστό γυμναστήριο Γουμένισσας

Σε κλίμα έντονων συναισθημάτων συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου Γουμένισσας σε «Εβίνα Μάλτση», το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, που φέρει πλέον το όνομα της Γουμενισσιώτισσας κορυφαίας Ελληνίδας καλαθοσφαιρίστριας Ευανθίας (Εβίνας).

Αποτελεί κορυφαία τιμή γιά την Εβίνα Μάλτση, καθώς το κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας, της πόλης από την οποία κατάγεται και στην οποία έκανε τα πρώτα της… καλαθοσφαιρικά βήματα το 1990 με τον ΑΟ Γουμένισσας, φέρει πλέον το όνομά της και κοσμεί την πρόσοψη, θυμίζοντας τον θρύλο του γυναικείου ελληνικού καλαθοεφαίρου, που «κατέκτησε» όλον τον κόσμο ως αθλήτρια και ξεχωρίζει ως άνθρωπος.

Την τελετή προλόγισαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ συγκινημένη μίλησε και η τιμώμενη Εβίνα.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής «Eβίνα Μάλτση» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το δήμαρχο Παιονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και των παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών του ΑΟ Γουμένισσας.

Ο σύλλογος βετεράνων καλαθοσφαιριστών πριν τον αγώνα χάρισε στην Εβίνα φανέλα με το όνομα της και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Ηλιας Λαζός τιμητική πλακέτα.

“Είναι τεράστια τιμή και αναγνώριση να δίνεται το όνομα μου στο κλειστό γυμναστήριο του τόπου μου. Εδώ έκανα τα πρώτα μπασκετικά βήματα μου και φιλοξένησαν τα παιδικά μου όνειρα. Η καταξίωση και η αναγνωριστιμότητα δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός. Έχοντας υπηρετήσει το άθλημα που αγαπώ, τα εφόδια που αποκόμισα, πέρα απο κύπελλα και τίτλους, ειναι πιο σημαντικά και χρήσιμα στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μου. Στείλτε τα παιδιά σας στον αθλητισμό. Κάποια θα γίνουν πρωταθλητές αλλά όλα θα μάθουν να μην τα παρατάνε ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμο Παιονίας και όσους συνετέλεσαν στην έμπνευση και τη υλοποίηση” δήλωσε συγκινημένη η Εβίνα Μάλτση κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το δήμο Παιονίας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου μας και με τη στήριξη των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας εφαρμόζοντας την υπ’ αριθμ. 107 της 25ης Μαϊου του έτους 2017 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, η οποία ελήφθη έπειτα από πρόταση του συμβουλίου κοινότητας Γουμένισσας με την υπ’ αριθμ. 32 έτους 2016 απόφαση τους με θέμα: ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου Γουμένισσας σε “Εβίνα Μάλτση” (μετά το πέρας της αθλητικής της καριέρας).

Την τελετή ονοματοδοσίας τίμησαν η οικογένεια της Εβίνας Μάλτση, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Παιονίας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Γουμένισσας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και Στρατού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κάτοικοι του δήμου, φίλοι, αθλητές και επισκέπτες.

Περισσότερα

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς