Κοινωνία

Πραγματικότητα το κέντρο παροχής υπηρεσιών ΑΜΕΑ του «ΒηματίΖΩ»

Εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 9.5.14 η λειτουργία του κέντρου αποθεραπείας, αποκατάστασης, διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».
Με την ευκαιρία αυτή εκδόθηκε από τον σύλλογο η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κέντρου αποθεραπείας, αποκατάστασης, διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ «ΒηματίΖΩ», τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9.5.14, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φίλους και υποστηρικτές του συλλόγου μας.

bimatizo1

ΒΗΜΑΤΙΖΩ

bimatizo4Φωτογραφίες Ζωής Παπαδοπούλου
Πέραν της διοίκησης, του προσωπικού, των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των παιδιών μας, ευχαριστούμε θερμά για την τιμή τους παρευρεθέντες εκπροσώπους της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, της πανελλήνιας ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία, του πανελλήνιου συλλόγου παραπληγικών, του συλλόγου μέριμνας παιδιού Κατερίνης, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ν. Φθιώτιδας, του συλλόγου συνδρόμου Ντάουν Ελλάδος, του σωματείου αναπήρων νομού Κιλκίς, του ειδικού σχολείου, του ΕΕΕΕΚ και του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, του ΚΔΑΠ/ΚΔΕΚ Κιλκίς, του κέντρου κοινωνικής στήριξης, της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς, της διεύθυνσης τεχνικών έργων περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Κιλκίς, του ΕΟΠΥΥ περιφερειακής διεύθυνσης Κιλκίς, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς, του επιμελητηρίου Κιλκίς, του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς «Ο Αγιος Ευγένιος», του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών νομού Κιλκίς, του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ «Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας» Θεσσαλονίκης, του ΓΑΣ Κιλκίς, καθώς και τους εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών συνδυασμών της πόλης μας.
Το κέντρο αποθεραπείας, αποκατάστασης, διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ «ΒηματίΖΩ» συνιστά έναν σύγχρονο χώρο, ο οποίος αφ’ ενός πρωτοπορεί θέτοντας ως στόχο την πρώιμη παρέμβαση στο αρχικό στάδιο της διάγνωσης από επιστημονικά καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό με την παροχή θεραπειών σε απογευματινή βάρδια, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, υδροθεραπεία, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, μουσικοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων και κοινωνική ένταξη. Αφ’ ετέρου δε έχει ιδρυθεί ένα προστατευόμενο περιβάλλον δημιουργικής απασχόλησης, το «εργαστήριο φυτικής παραγωγής για ΑΜΕΑ», το οποίο λειτουργεί σε πρωινή βάρδια, με σκοπό να προάγει την εργασιακή αποκατάσταση των παιδιών μας και συγχρόνως να αναπτύξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ακόμη και σήμερα που οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες ενισχύουν τον σκληρό ανταγωνισμό.
Εδώ τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να περνούν δημιουργικά, ευχάριστα και κυρίως αποτελεσματικά το χρόνο τους. Ας μη ξεχνάμε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ πάντοτε αποτελούσε για εμάς ρητή δέσμευση. Σήμερα αποτελεί και πραγματικότητα με τη νέα μας δομή, η οποία προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες δράσεις μας».

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα