Εκπαίδευση

Εύσημα στον Χ.Ίντο για την συγγραφή του βιβλίου γιά την “Επανάσταση του 1821 στην περιοχή μας”

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Παιονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις και στους εορτασμούς γιά τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 προέβη στην έκδοση βιβλίου με τίτλο “Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στα χρόνια της σκλαβιάς και η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία”, που εκπόνησε ο συνταξιούχος δάσκαλος και τέως σχολικός σύμβουλος Κιλκίς Χρήστος Ίντος.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

« …Ο κ. Χ. Ίντος, κατά την διάρκεια του 2021, δημοσίευσε στον τοπικό Τύπο κείμενα σχετικά με την περίοδο της τουρκοκρατίας στον νομό μας, τα επαναστατικά γεγονότα στον βορειοελλαδικό χώρο πριν, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και μετέπειτα, μέχρι και την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912-13.

Υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση γιά τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που συνδιοργάνωσαν τον παρελθόντα Ιούνιο στην πόλη του Κιλκίς η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου και ο τοπικός δήμος.

Θεωρήσαμε καλό και χρήσιμο, το υλικό, που προαναφέραμε, να καταστεί ευρύτερα γνωστό, ιδιαίτερα στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιφέρειας και του νομού μας. Φωτίζει περίοδο του τόπου μας, γιά την οποία λίγα έως σήμερα είχαν δημοσιευθεί. Το ζητήσαμε, ο συγγραφέας το έθεσε στη διάθεσή μας και αποτελεί το περιεχόμενο του ανά χείρας βιβλίου.

Είναι σύντομο, ευανάγνωστο, ευκολονόητο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Πιστεύουμε, ότι μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας του μαθήματος της Ιστορίας, και ιδιαίτερως της τοπικής.

Ο σύλλογός μας είχε προγραμματίσει και άλλες δράσεις, όπως και τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ίδρυσή του (1921) με φωτογραφικές εκθέσεις, ομιλίες και παρεμφερείς εκδηλώσεις. Είχαμε την συνεργασία του κ. Ίντου που έθεσε στη διάθεσή μας φωτογραφικό υλικό και την ιστορία του Συλλόγου. Η πανδημία μας ανάγκασε να τις αναβάλουμε.

Ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες από αυτές στο μέλλον… .

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και καλή ανάγνωση του βιβλίου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη