Πολιτική

Εύσημα στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς από εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Την ικανοποίησή του γιά την στάση, που τήρησε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, εξέφρασε ο σύλλογος εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικούς αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Κιλκίς και Παιονίας.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«O σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας δέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά της αξιολόγησης. Με τον τρόπο αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων κατά της ποσόστωσης της αξιολόγησης, την οποία η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει στους εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι αξιολογούνται και θα συνεχίζουν να αξιολογούνται αλλά με τρόπο αξιοκρατικό και δίκαιο που θα οδηγεί σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από την συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ τους. Η ποσόστωση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμοστεί σε κανένα κράτος αλλά και όπου εφαρμόστηκε στον ιδιωτικό τομέα, επέφερε απορρύθμιση και προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων.
Πιό συγκεκριμένα η δημοτική αρχή αποφάσισε:
•Ο δήμαρχος να μην συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην διαδικασία αξιολόγησης.
•Να δώσει εντολή σε κάθε διευθυντή και προϊστάμενο να μην προχωρήσει καμμία διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση προσωπικού.
•Να ακυρώσει κάθε διοικητική πράξη που τυχόν έχει εκδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση και αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν παράλληλα με την δημοτική αρχή την διαρκή επιστημονική, τεχνική και επαγγελματική στήριξης τους, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και πιο ποιοτικές. Εχουμε επίγνωση των αιτιών που δημιουργούν και οξύνουν τα προβλήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια, ο αποκλεισμός από τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη τους.
Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να στείλουμε το μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ότι αυτός ο νόμος 4250/2014 περί αξιολογήσεως είναι άδικος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]