Γενικά

Σύσκεψη για την εύρυθμη διοργάνωση Εμποροπανήγυρης Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κιλκίς

Η ομαλή διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς σε επίπεδο ασφάλειας εγκαταστάσεων και υποδομών στους εκθεσιακούς της χώρους, προστασίας της περιουσίας των πολιτών και επισκεπτών, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και πρόβλεψης διευκολύνσεων για την πρόσβαση οχημάτων του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων και δημοτικών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση έγινε ένας πρώτος επιχειρησιακός συντονισμός των υπηρεσιακών παραγόντων, με πλήρη καταγραφή των αιτημάτων και των απαιτούμενων ενεργειών που ήδη βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα το κλίμα συνεργασίας και η προσπάθεια όλων για την άρτια διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τόσο στους εκθέτες όσο και στους πολίτες που θα επισκεφθούν τους χώρους της.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, συμμετείχαν ο διοικητής Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιος Κουρτίδης, ο υποδιοικητής Ασφάλειας Μανώλης Πασχαλίδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς Ευστάθιος Μανουσαρίδης ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς Κώστας Τσάγκαλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Χρήστος Καϊδανόγλου, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Παναγιώτης Ασλανίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου μικροπωλητών λαϊκών αγορών Κωνσταντίνος Γρίβας, ο Γιώργος Ζαχίλας από το ΕΚΑΒ και η Φανή Ζελελίδου από το Περιφερειακό Τμήμα Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς επίσης και οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι για τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Γιώργος Μπαλάσκας, Αικατερίνη Γιανακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης με παρόντα και τον ειδικό συνεργάτη του δήμου Γιώργο Γαβριηλίδη ως εκπροσώπου της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Με απόφαση της διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης καθορίστηκαν και θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πριν και κατά τη διάρκεια της φετινής Εμποροπανήγυρης Κιλκίς.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

– Διακόπτεται η κυκλοφορία και απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων

– το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 έως τις 19:00 επί της οδού Γ. Καπέτα, από το ύψος της οδού 21ης Ιουνίου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Θεσσαλονίκης και από την οδό Θεσσαλονίκης έως τη διασταύρωσή της με την οδό Τσιρογιάννη (η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξυπηρετεί την ανάπτυξη πτυσσόμενων τεντών που θα τοποθετηθούν με ευθύνη του Δήμου)

– το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης από τις 19:00 μέχρι τη 1:30 της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου για τις εμπορικές ζώνες και τις ζώνες εστίασης

– το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης από τις 18:00 μέχρι τη 1:30 της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου για τις λοιπές ζώνες και τις ζώνες πολιτισμού (οι ζώνες πολιτισμού είναι οριοθετημένες στην πλατεία Λατσιών, πρώην πλατεία Δημαρχείου, στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο και στην οδό 21ης Ιουνίου από το ύψος της Σόλωνος μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Βενιζέλου)

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης

διακόπτεται, επίσης, η κυκλοφορία και απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στις ζώνες ψυχαγωγίας (λούνα παρκ) από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Ο χώρος εγκατάστασης του λούνα παρκ καθορίζεται στην οδό Αμπέλων (από τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαθεοφίλου έως τη διασταύρωσή της με την οδό

Γ. Καπέτα) και στην οδό Σεφέρη (από τη διασταύρωσή της με την οδό Γ. Καπέτα έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ν. Παναγιώτου).

Κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται από τη μία πλευρά του οδοστρώματος στις οδούς:

– Ανατολικής Ρωμυλίας, Φιλιππουπόλεως, Ταμπάκη και Επτανήσου από τη διασταύρωσή της με την Γ. Καπέτα μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαθεοφίλου

– Ελλησπόντου, Μεσημβρίας, Στρωμνίτσης και Κύπρου από τη διασταύρωση με την

Γ. Καπέτα μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Δημάδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα