«Αυτοκτονικό σύνδρομο» στον Εύαθλο/Μακεδόνες έχασε 63-59 στην Έδεσσα

Αθλητισμός /

Με ήττα στην Έδεσσα από τον τοπικό Πανεδεσσαϊκό, με 63-59 στην παράταση, ξεκίνησε γιά τον δεύτερο γύρο ο πρωτοπόρος του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου.
Στην πραγματικότητα πρόκειται γιά μιάν …απωλεσθείσα νίκη, αφού δέκα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα το πολυκαστρινό συγκρότημα προηγείτο με 52-47 και το μόνο, που αρκούσε να κάνει, ήταν να αφήσει με διακριτική μόνο πίεση το γηπεδούχο να εκδηλώσει την τελευταία επίθεσή του αποφεύγοντας κάθε κίνηση διακοπής της χρονομέτρησης.
Τότε, όμως, προσβλήθηκε από …«αυτοκτονικό σύνδρομο», και μέσα σε δέκα δευτερολέπτα υπέπεσε σε τόσα λάθη όσα δεν είχε κανει …σε όλο το δεύτερο ημιχρόνιο!
Το γηπεδούχο τα εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και ισοφάρισε σε 52-52, με τον Εύαθλο/Μακεδόνες να δέχεται σε αυτό το διάστημα πέντε πόντους, όσους δηλαδή σε όλο το υπόλοιπο τελευταίο δεκάλεπτο, ήτοι σε εννέα λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα, που έως εκείνη την στιγμή αποτελούσε αμυντική επίδοση δεκαλέπτου γιά όλη την κατηγορία!
Η ομάδα του Πολυκάστρου παρά το καίριο πλήγμα στην ψυχολογία και το ηθικό της, κατάφερε να αντιδράσει και να συνεχίσει να διεκδικεί την νίκη στην παράταση. Ομως, το ίδιο «σύνδρομο» την προσέβαλε και στο τελευταίο δίλεπτο της παράτασης, με αποκορύφωμα την απώλεια καθοριστικών ελευθέρων βολών, που προστέθηκε στο ήδη χαμηλό σ’ αυτόν τον αγώνα ποσοστό και έκανε την «πλάστιγγα» να γείρει οριστικώς προς την πλευρά της γηπεδούχου.
Το ευτύχημα είναι, ότι ο Εύαθλος/Μακεδόνες, που ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή με τον Πανεδεσσαϊκό, υπερτερεί συντριπτικώς αυτού στην περίπτωση που παραμείνει η μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς στον πρώτο γύρο τον είχε νικήσει με διαφορά 27 πόντων.
Τα δεκάλεπτα:
24-14, 10-15 (ημιχρόνιο 34-29)
8-16, 10-7 (τελικό 52-52)
11-7 (παράταση, συνολικό τελικό 63-59)
Η σύνθεση:
Μ.Γκαντίδης, Πολυχρονίδης 6 (2τρ.), Ημερίδης 23 (2τρ.), Πούλος 13, Κούτουλας 9 (1τρ.), Κουλούκης, Παπαδόπουλος 8, Σιώπκας
-Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 11.1.14, 18.00, Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου-Αιγινιακός.

Περισσότερα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]