Ελλάδα

Ετσι «απαντά» η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα – Τα επόμενα βήματα

Κυρίαρχο θέμα αποτελεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε εγρήγορση, αντικρούοντας προς το παρόν με αδιάσειστα επιχειρήματα, διεθνές δίκαιο και με τη βοήθεια των δυτικών συμμαχιών τους… παραλογισμούς του καθεστώτος του Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην οποία κυριάρχησε η παραβατική συμπεριφορά των γειτόνων, που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Αμφότεροι ήταν ξεκάθαροι, τονίζοντας ότι δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση σπιθαμή ελληνικού χώρου, είτε αυτά είναι χερσαία είτε θαλάσσια σύνορα είτε πρόκειται για ΑΟΖ. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι έχει τη στήριξη της Ευρώπης και θα πάει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η ομόθυμη καταδίκη της τουρκικής παραβατικότητας θεωρείται δεδομένη.

Αλλωστε, μετά και τα γεγονότα του Φλεβάρη και του Μάρτη στον Εβρο, η Ευρώπη άλλαξε στάση κατά της Τουρκίας «αναγκάζοντας» ακόμα και την Ανγκελα Μέρκελ που έχει από… κοντά τον Ερντογάν να πάρει θέση καταδικάζοντας τις πρακτικές της Τουρκίας στα σύνορα. Πιο ξεκάθαρη θέση ήταν αυτή του Εμανουέλ Μακρόν, οπότε ο Μητσοτάκης στηρίζεται προς το παρόν και στις διεθνείς συμμαχίες και αντιδρά με ήπιο τρόπο. Η χώρα μας στέλνει τα μηνύματά της στον Τούρκο ηγέτη μέσω των δυτικών συμμαχιών κι έτσι θα κινηθεί, αποφασίζοντας για μία ακόμα φορά να μην τραβήξει το σκοινί, την ώρα που ο Ερντογάν… αλιεύει και τσεκάρει αντιδράσεις για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται κι ο Εβρος. Αυξημένη επιφυλακή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον ακριτικό νομό, καθώς μικρές ροές μεταναστών καταφθάνουν στην Αδριανούπολη αλλά και αρκετά νοτιότερα κοντά στην περιοχή των Φερών.
Σε διαρκή επαγρύπνηση οι Ενοπλες Δυνάμεις
AD

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό τον δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της, έχουμε απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή.
Σακελλαροπούλου: Βούλησή μας η προάσπιση των εδαφών μας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τόνισε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι «είναι αυτονόητη και δεδομένη η βούληση όλων μας, να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής».

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα (με μίζα) για τον Ιανό σε πάνω από 2.000 άτομα χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά

Κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης με μίζα τις δύο πρώτες πληρωμές μοιράζονταν στην Καρδίτσα, σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφτηκε στη διεύθυνση […]

Δείτε ακόμα