Γενικά

Σε ετοιμότητα η περιφέρεια για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

Σε ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται ήδη στη φάση της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν οχτώ Εκλογικές Περιφέρειες (Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), 2.899 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα τρία είναι τα ειδικά τμήματα φυλακών Νιγρίτας, Κασσάνδρας και Διαβατών, με σύνολο εκλογέων 1.669.976.

Η διανομή του εκλογικού υλικού στους 38 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουλίου 2015.

Την ημέρα του δημοψηφίσματος θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την εξυπηρέτηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (από τις 18.30’).

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα παρουσιάζονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr), αλλά και στο λογαριασμό της ΠΚΜ στο twitter (@PKMakedonias).

Οι ψηφοφόροι οφείλουν να γνωρίζουν ότι, βάσει της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, «ο ψηφοφόρος εκφράζει την προτίμησή του επί του τιθέμενου με το δημοψήφισμα ερωτήματος ‘θέτοντας, παραπλεύρως της απάντησης που προκρίνει, σταυρό’. Η τοποθέτηση του σταυρού εκ μέρους του εκλογέα είτε εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από κάθε απάντηση είτε παραπλεύρως του κειμένου της κάθε απάντησης, δεξιά ή αριστερά αυτής, δεν θίγει την εγκυρότητα του ψηφοδελτίου».

Οι εκλογείς ανά Εκλογική Περιφέρεια είναι:

*Α’ Θεσσαλονίκης – 806 εκλογικά τμήματα: 528.710 εκλογείς.
*Β’ Θεσσαλονίκης – 489 εκλογικά τμήματα: 289.041 εκλογείς.
*Ημαθίας – 249 εκλογικά τμήματα: 136.066 εκλογείς.
*Κιλκίς – 215 εκλογικά τμήματα: 104.867 εκλογείς.
*Πέλλας – 276 εκλογικά τμήματα: 147.442 εκλογείς.
*Πιερίας – 233 εκλογικά τμήματα: 131.043 εκλογείς.
*Σερρών 437 εκλογικά τμήματα: 228.990 εκλογείς.
*Χαλκιδικής – 194 εκλογικά τμήματα: 103.817 εκλογείς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων και των ετεροδημοτών, και προκειμένου αυτοί να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις, ενημερώνει τους πολίτες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2313 319 900 σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν, ως εξής:

Ώρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης τηλεφωνικού κέντρου Περιφέρειας:
-Παρασκευή 03 Ιουλίου, από 08:00 π.μ. έως τις 20:00.
-Σάββατο 04 Ιουλίου, από 08:00 π.μ. έως τις 20:00.
-Κυριακή 05 Ιουλίου, από τις 07:00 π.μ. έως τη λήξη της ψηφοφορίας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σας στην εφαρμογή «Μάθε Που Ψηφίζεις» για την ευκολότερη πρόσβαση στην οποία υπάρχει ευκρινές εικονίδιο στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα

Λήψη απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων δήμου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και […]

Πρόσληψη δύο ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προκηρύσσει την πρόσληψη δύο ατόμων για την εκτέλεση του υποέργου «Αρχαιολογία» του έργου, «Αποχετευτικά Δίκτυα αντλιοστάσια – καταθλιπτικοί αγωγοί και εγκατάσταση επεξεργασίας […]

Δείτε ακόμα