Πολιτική

Έτοιμος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Π.Ε.Κιλκίς

Την ετήσια τακτική συνεδρίασή του πραγματοποίησε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας (ΣΟΠΠ). Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν ο έγκαιρος προγραμματισμός για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών, χιονοπτώσεν, παγετών) κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2015-16.
Στην πολύωρη σύσκεψη μετείχε ο προϊστάμενος αυτοτελούς διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των κατά τον νομό εμπλεκόμενων φορέων, (ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικού Σώματος, δασαρχείων, τεχνικών υπηρεσιών δήμων και περιφερειακής ενότητας, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, εθελοντικών οργανώσεων κλπ).

Κατά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πλήρης και αναλυτική καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες κωδικοποιήθηκαν με σκοπό τον έγκαιρο συντονισμό όλων των δυνάμεων ώστε να υλοποιηθούν όλα τα στάδια της αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (πρόληψη, επέμβαση, αποκατάσταση).

Τέλος, αποφασίσθηκε η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί με συνεργασία της περιφερειακής ενότητας και των δύο δήμων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης δήλωσε τα εξής: «Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήδη ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ετοιμότητας γιά την αντιμετώπιση εντόνων καιρικών φαινομένων, κάτι που επιδιώκουμε να ισχύει όχι μόνο κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους».

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα