Πολιτική

Προτάσεις της περιφέρειας γιά το ειδικό επισιτιστικό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκε έγκαιρα από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαβούλευση για την ενεργοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (2015-2020), που χρηματοδοτεί το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (FEAD). Σήμερα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αποστείλει το σύνολο των στοιχείων με τους δυνητικώς ωφελούμενους στην αρμόδια διαχειριστική αρχή του υπουργείου εργασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ.

Η αρμόδια αντιπεριφέρεια κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις της για τον τελικό αριθμό ωφελούμενων, τα ποσά που θα διατεθούν ανά περιφερειακή ενότητα, καθώς και τις συνεργασίες με δήμους, εκκλησιαστικούς φορείς και κοινωνικές οργανώσεις, με τη συνδρομή των οποίων έγινε η καταγραφή και εκτίμηση των αναγκών για τις κοινωνικές ευάλωτα ομάδες της Περιφέρειας, που υπολογίζονται σε 235.000 άτομα. Από αυτά, περισσότερα από 150.000 είναι εκείνα που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα (ενδεικτικός αριθμός δυνητικά ωφελουμένων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (2015-2020) του ευρωπαϊκού ταμείου βοήθειας για τους απόρους περιλαμβάνει τρόφιμα (φρέσκα τρόφιμα, συσκευασμένα γεύματα και βρεφικές τροφές), ρουχισμό, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, καθώς και παιδικά και σχολικά είδη.

Εκτός από τις δράσεις για την άμεση αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνοδευτικά μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στο πλαίσιο των οποίων θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, αντιμετώπισης κοινωνικού αποκλεισμού ή έκτακτων αναγκών, κοινωνικής ένταξης παιδιών, υπηρεσίες πρόσβασης σε συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.ά.

Οι 150.000 δυνητικά ωφελούμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (2015-2020) του ευρωπαϊκού ταμείου βοήθειας, που είναι ένας πρώτος ενδεικτικός αριθμός, κατανέμονται ανά περιφερειακή ενότητας της Π.Κ.Μ. ως εξής:

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης 70.000
Π.Ε. Ημαθίας 9.000
Π.Ε. Κιλκίς 10.000
Π.Ε. Πέλλας 26.000
Π.Ε. Πιερίας 10.000
Π.Ε. Σερρών 15.000
Π.Ε. Χαλκιδικής 10.000

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα