Πολιτισμός

Η ετήσια έκθεση ζωγραφικής μελών των παιδικών τμημάτων της «Τέχνης»

Εκθεση έργων ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων της «Τέχνης» θα εγκαινιασθεί στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 14.12.15 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» του συλλόγου.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο εκθεσιακός χώρος της «Τέχνης» Κιλκίς σε μια έκρηξη χρωμάτων και σχεδίων θα μας ξεναγήσει για άλλη μια χρονιά και φέτος στον κόσμο της παιδικής φαντασίας και σκέψης. Το βίωμα της ζωγραφικής πράξης αναδεικνύεται εικονογραφικά μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες των παιδιών, ξεχωρίζει για την αμεσότητα ενός ιδιαίτερου λεξιλογίου και συντακτικού στην έκφραση της και αιχμαλωτίζει το βλέμμα του επισκέπτη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την τέχνη της ζωγραφικής σε έργα που διακρίνονται από ειλικρίνεια, γλαφυρότητα, αυθορμητισμό και στοιχεία τεχνικής και αισθητικής.

Κάθε χρόνο στην βουλγαρική πόλη Νόβα Ζαγκόρα διοργανώνει διεθνής διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής στον οποίο συμμετέχουν και μαθητές της «Τέχνης». Στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του 2015, την ημέρα των εγκαινίων θα επιδοθούν τα τιμητικά διπλώματα».
Σημειώνεται ότι υπεύθυνοι των εικαστικών τμημάτων του συλλόγου είναι οι Νικόλας Μπλιάτικας, Αθανάσιος Στόκας και Κυριακή Βέλκου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]