Γενικά

Η ετήσια έκθεση έργων των μελών των εικαστικών τμημάτων της «Τέχνης»

Εκθεση έργων μελών των εικαστικών τμημάτων ενηλίκων του συλλόγου θα εγκαινιασθεί στις 7.30 το βράδυ της Πέμπτης 14.5.15 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης». Τόσο ο τίτλος «Οι αόρατες πόλεις» όσο και τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι βασισμένα στο ομώνυμο βιβλίο του Ιταλο Καλβίνο.
“Οι αόρατες πόλεις είναι ένα όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη» γράφει ο Ίταλο Καλβίνο στο βιβλίο του «Οι Αόρατες Πόλεις”. Τα ονειρικά και στοχαστικά κείμενα που ακροβατούν μεταξύ ποίησης και φιλοσοφίας γεμάτης υπαρξιακό άγχος χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή έμπνευσης από τους σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων της «Τέχνης» ώστε να δημιουργήσουν νέες προσωπικές εικόνες που προκύπτουν μέσα από τη βιωμένη ιδέα της πόλης. Ζωγραφικά έργα, χαρακτική και κατασκευές εισάγουν τον θεατή στους χάρτες της φαντασίας χαϊδεύοντας τη μνήμη, την επιθυμία, το χρόνο, το θάνατο, τα σύμβολα. Το ορατό και το αόρατο ακροβατεί ανάμεσα στην ιδέα και στην ύλη.
“Οι αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο αποτελούν συμβολισμούς της ανθρώπινης ύπαρξης, των αντιφάσεων, των διλημμάτων και των παράδοξών της.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 31.5.15 με ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10π.μ-12μ. και 4-8 μμ και Σάββατο 5-8μμ.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]