Αθλητισμός

Άντεξε μέχρι το 81΄ο Εθνικός Ν.Αγιονερίου στο Χαριλάου με τον Άρη

Στο γήπεδο Χαριλάου Θεσσαλονίκης «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου πραγματοποίησε εμφάνιση…θετικού αποτελέσματος, παίζοντας «στα ίσα» τον Άρη, του οποίου η ιστορία, το όνομα και η «βαρειά» φανέλλα κάθε άλλο παρά τον επηρέασαν.
Όμως, η ομάδα του νομού Κιλκίς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας υποστεί την πρώτη ήττα της με 3-1, και χάσει το απαραβίαστο της εστίας, επειδή αποδείχθηκε μοιραίο γι’ αυτήν το μοναδικό σοβαρό λάθος της διαιτησίας, όταν στο 83’ υπέδειξε κόρνερ, ενώ η μπάλλα είχε βγει εκτός τελικής γραμμής καθαρά από πόδια Αρειανών.
Από το κόρνερ αυτό προήλθε με 2-1 και λυτρώθηκε από το έως εκείνη την στιγμή άγχος, το οποίο του προκαλούσε η αδυναμία να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Εθνικού.
Η νίκη των «κίτρινων» ολοκληρώθηκε στο 90’, όταν όλος ο Εθνικός «βγήκε» μπροστά στην ύστατη προσπάθειά του να ξαναφέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Το συγκρότημα του Νέου Αγιονερίου εμφανίσθηκε πολύ καλά οργανωμένο και «διαβασμένο» γιά το αντίπαλό του.
Ετσι, άσκησε πίεση μεταξύ μεγάλης περιοχής και κέντρο του γηπέδου, καταφέροντας αφ’ ενός μεν να περιορίσει την επιθετική δράση του γηπεδούχου, αφ’ ετέρου δε να κάνει αισθητή την δική του παρουσία, εξαπολύοντας κατά διαστήματα αιφνιαδιαστικές επιθέσεις, αρκετές από τις οποίες αναστάτωσαν την άμυνα του γηπεδούχου.
Σε μιάν από αυτές μάλιστα, στο 34’, κατάφερε, με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Μήτσικα να ισοφαρίσει το τέρμα, με το οποίο ο Αρης είχε προηγηθεί στο 18’. Ήταν το πρώτο φετινό τέρμα του Εθνικού.
Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρθηκε, άγχωσε τους Θεσσαλονικείς, που σε όλο το υπόλοιποι διάστημα διατηρούσαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πλην όμως δε δημιούργησαν την αίσθηση ανωτερότητας έναντι των αντιπάλων τους.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Εθνικός, σε έναν ακόμη αγώνα με ιστορικό αντίπαλο και συγκεκριμένα με την πιό ιστορική ομάδα αυτής της κατηγορίας, έδωσε επιτυχείς αγωνιστικές εξετάσεις, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα γιά την συνέχεια και χάνοντας απλώς την ευκαιρία ενός ακόμη θετικού αποτελέσματος, με αντικειμενικώς παρατηρητές να δηλώνουν μετά τον γώνα, ότι το δικαιότερο θα ήταν η ισοπαλία.
Αν μη τι άλλο, το νεοαγιονερίτικο συγκρότημα έπεισε τις εκατοντάδες των φίλων του, που το συνόδευσαν γι’ αυτήν την αναμέτρηση, γιά τις δυνατότητές του να πραγματοποιήσει πορεία, που δικαιολογεί προσδοκίες περαιτέρω καταξιώσεώς του.

Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Μπούζουρας (85’ Τσίλης), Γκέληνος, Αποστολάς, Μιλκούδης, Καρασίμος, Ορφανός, Μήτσικας (57’ Δημητρακόπουλος), Γκέρτσος (64’ Σακκάς), Ε.Στεφανίδης, Πεχλιβάνης.

-Η επομένηαγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 19.10.14, 16.00, Εθνικός Ν. Αγιονεριου-Δόξα Δράμας

Τα πλήρη αποτελέσματα
Αρης Θεσ.-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ 3-1
Ηρακλής Αμπελ.-Καμπανιακός Χαλ. 1-1
Δόξα Δράμας-Καστοριά 3-0
Αρης Ακροπ-Ορφέας Ελευθερ. 2-1
Αναγέννηση Γιαν.-Καβάλα 0-3
Βυζάντιο Κοκκιν.-Εθνικός Αλεξ. 1-1
Απόλλων Αρν.-Εβρος Σουφλίου 0-1
Θύελλα Φιλώτα-Πανσερραϊκός 0-2

[table]
Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,ΒΑΘΜΟΙ,
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3η αγωνιστική)
1.,Πανσερραϊκός,8-1,9,
2.,Καβάλα,5-0,7,
3.,Εβρος Σουφλίου,4-0,7,
4.,Βυζάντιο Κοκκιν.,4-1,7,
5.,Ορφέας Ελευθ.,4-2,6,
6.,Αρης Θεσσαλ.,6-5,6,
7.,Εθνικός Αλεξ.,5-1,5,
8.,Καμπανιακός Χαλ.,4-3,4,
9.,Δόξα Δράμας,3-5,3,
10.,Θύελλα Φιλώτα,2-4,3,
11.,Αρης Ακροπ.,3-7,3,
12.,Ηρακλής Αμπελ.,1-2,2,
13.,ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝ.,1-3,2,
14.,Καστοριά,1-6,1,
15.,Αναγέννηση Γιαν.,0-6,1,
16.,Απόλλων Αρν.,1-6,0,
[/table]

Η επομένη ημέρα
(Κυριακή 19.10.14)
Ηρακλής Αμπελ.-Αρης Θεσσαλ.
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝ.-Δόξα Δράμας
Καμπανιακός Χαλ.-Αρης Ακροπ.
Καστοριά-Αναγέννηση Γιαν.
Ορφέας Ελευθ.-Βυζάντιο Κοκκιν.
Καβάλα-Απόλλων Αρναίας
Εθνικός Αλεξ.-Πανσερραϊκός
Εβρος Σουφλίου-Θύελλα Φιλώτα

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα