Γενικά

Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς με τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση την Πέμπτη 4.7.24 με τον αστυνομικό διευθυντή της Δ.Α. Κιλκίς, Δημόκριτο Δεμερτζίδη.

Αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς του ακριτικού νομού μας με σημαντικότερα εξ’ αυτών:

Λειψανδρία Δυνάμεων: Ο νομός μας αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ένα σχήμα οξύμωρο, εάν λάβουμε υπόψη τα όσα κατά καιρούς ακούμε για την αναλογία αστυνομικών προς πολίτες. Φυσικά, η εν λόγω λειψανδρία προκύπτει από τα “ψιλά γράμματα” που παραβλέπονται από τους αρμόδιους, όπως η γεωγραφική ιδιομορφία του παραμεθόριου νομού Κιλκίς με την επιπρόσθετη λειτουργία δύο τμημάτων διαβατηριακού ελέγχου και δύο τμημάτων συνοριακής φύλαξης, επιπλέον των τριών αστυνομικών τμημάτων, ενός τμήματος ασφαλείας και ενός τμήματος τροχαίας.

Προστασία δικαιωμάτων προσωπικού.

Ενίσχυση τμήματος διαβατηριακού ελέγχου Ευζώνων: Αναπτύχθηκε και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ένταξης του ΤΔΕ Ευζώνων στις περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και την μετέπειτα μηδενική ενίσχυσή του με εξωτερικές αποσπάσεις. Σε αντίθεση, το ΤΔΕ Προμαχώνα, αν και από τις 1.4.24 έχει απλοποιηθεί ο διαβατηριακός έλεγχος με την ένταξη της Βουλγαρίας στο 1 Schengen, ενισχύθηκε σημαντικά. Η ΕΑΣΥΝΚ θεωρεί επιτακτική ανάγκη την άμεση ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας με δυνάμεις προερχόμενες εκτός νομού.

Έλλειψη περιπολικών οχημάτων και γερασμένος υπάρχον στόλος. Πανελλαδικό το πρόβλημα ναι μεν, αλλά έντονο και σε τοπικό επίπεδο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με τον αστυνομικό διευθυντή να δηλώνει ότι θα βρίσκεται τους, ενεργώντας προς την επίλυση των προβλημάτων μας.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]