Κοινωνία

Εθελοντική συμμετοχή μαθητών σε εργασίες διαβάθμισης διάβασης

Στις εργασίες αποκατάστασης της διάβασης μπροστά από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος με χρωματισμους και διαγραμμίσεις συμμετέσχε την Τετάρτη 30.3.16 η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου γυμνασίου Κιλκίς με θέμα δραστηριότητας «Κιλκίς, βιώσιμη πόλη».

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η Ελένη Σιδηροπούλου. Η δράση αυτή, με τίτλο «Εθελοντική συμμετοχή στην διαγράμμιση των διαβάσεων στην πόλη μας» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς και σε συνέχεια της προηγούμενης δράσης της ομάδας στις 29.2.16 «Διάβαση πολιτισμού: Σέβομαι τα δικαιώματα των πεζών».

Οι εθελοντές μαθητές βοήθησαν στο χρωματισμό της διάβασης με σκοπό να είναι εμφανής από τους διερχόμενους οδηγούς και τους πολίτες που τη χρησιμοποιούν.

Καθώς η εικόνα των δρόμων της πόλης δείχνει τον καθημερινό πολιτισμό και το πρόσωπό της, η συμμετοχή στη διαγράμμιση της διάβασης λειτούργησε και εκπαιδευτικά στην εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταυτόχρονα στην δημιουργία νοοτροπίας σεβασμού των πεζών στην πόλη μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν οι μαθητές ξεκινήσουν το βάψιμο, έκαναν μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σχολείου όπου μόνον εκεί «έκοψαν» 14 εικονικές κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πάνω στα πεζοδρόμια ή πάνω στις διαβάσεις παρακωλύοντας τη διέλευση των πεζών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]