Κοινωνία

Εθελοντές αιμοδότες τιμήθηκαν στον Άσπρο

Στην κατάμεση από μέλη και φίλους του τοπικού συλλογου «Ανατολική Ρωμυλία» αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Ασπρου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 24.1.16 η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, ο απολογισμός έργου και γιά πρώτη φορά βράβευση μελών-αιμοδοτών που συμπλήρωσαν δέκα αιμοδοτήσεις.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Νίκου Πετρίδη και συνεχίσθηκε με απολογισμό έργου έτους 2015, που ήταν το 90ο από την μετεγκατάσταση των Ασπριωτών (1925) στην νέα πατρίδα.
Οπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης «όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή κόσμου, προβολή του τόπου, στήριξη των κατοίκων, των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης», ευχαρίστησε θερμά όλους γιά την συμπαράσταση και ζήτησε την στήριξή τους και γιά το νέο έτος.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου με τυχερή την Αθανασία Δρακούλη και διανομή ατομικής βασιλόπιτας με τυχερό τον Χρήστο Βουζελάκη. Την πίτα ευλόγησε ο π. Χρήστος Πατσαούρας εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Ασπρου και ένας εκ των χορηγών της εκδήλωσης.

Απολογισμός έργου τράπεζας αίματος-Βράβευση αιμοδοτών
Τον απολογισμό του έργου της τράπεζας αίματος Ασπρου, που διατηρεί ο σύλλογος με την συνεργασία όλων των φορέων του Ασπρου, του συλλόγου «Αμυδών» Αξιοχωρίου και την αμέριστη στήριξη των «Ακριτών» Πολυκάστρου έκανε ο Βασίλης Αθανασιάδης, επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών», ο οποίος είναι ο υπεύθυνος συντονισμού και διακίνησης αίματος.

Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της τράπεζας αίματος στο αίτημα του Πάνου Γουδαμάνη (2006) προς τον ίδιο, μετά τον θάνατο του Λευτέρη Γιώρτσου.
Η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 4.2.07 και ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Λευτέρη Γιώρτσου σ’ αυτήν αιμοδότησαν 28 εθελοντές. Ηταν η αρχή. Εκτοτε και έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν 17 αιμοδοσίες, δύο φορές τον χρόνο κάθε Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο. Η 18η πραγματοποιήθηκε στις 7.2.16. Στα εννά χρόνια λειτουργίας της τράπεζας και από τις 17 αιμοδοσίες συγκεντρώθηκαν 492 φιάλες αίματος και διατέθηκαν 435 γιά τις ανάγκες 173 ασθενούντων συνανθρώπων μας από Ασπρο και Αξιοχώρι. Το απόθεμα ασφαλείας σήμερα είναι 57 μονάδες. Σήμερα η τράπεζα αριθμει 124 μέλη-αιμοδότες.

Γιά την άψογη λειτουργία της τράπεζας όπως τόνισε ο Βασίλης Αθανασιάδης συνέβαλαν οι Ηλίας Ιβανούδης, π. Γουδαμάτης, Δούκας Δρακούλης, Λίνα Καριοφυλίδου, Σταυρούλα Γιαννακίδου, Φωτεινή Χρ. Γιαννακίδου, Νίκος Πετρίδης και το τεχνικό γραφείο Παναγιώτη Ν. Μαυρομάτη (μόνιμος χορηγός) και τους ευχαρίστησε όλους γιά την συμβολή τους στο έργο της «τράπεζας».

Ακολούθησε η βράβευση δέκα μελών-αμοδοτών που συμπλήρωσαν δέκα αιμοδοτήσεις με την «χρυσή καρδιά» το δίπλωμα της εθνικής υπηρεσίας αιμοδοσίας και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Οι βραβευθέντες είναι: Γεώργιος Βουζελάκης, Μανώλης Κέρης, Σταύρος Μάγγος, Σάββας Μενεξιάς, Παναγιώτης Μπόρας, Δούκας Παπαδόπουλος, Απόστολος Πελτέκης, Θεοφάνης Σταματάκης και οι κυρίες Χρυσούλα Πάναλη και Σμαραγδή Στεφανίδου.
Ειδική βράβευση έγινε στις κυρίες Μαρία Γιώρτσου εκατοστό μέλος της τράπεζας με ένα κόσμημα, προσφορά του κοσμηματοπώλη Κώστα Τουλουμίδη (Πολύκαστρο) και Δήμητρα Γιαννίτση, γιά την πολυετη προσφορά-βοήθεια κατά την δεξίωση των αιμοδοτών με εικόνα προσφορά του κοσμηματοπωλείου της Αναστασίας Δαμιανίδου (Πολύκαστρο).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση, που παρέθεσε ο σύλλογος και επιμελήθηκαν οι κυρίες μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Χρήστος Πατσούρας εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Ασπρου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ασπρου Σταυρούλα Γιαννακίδου, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Ασπρου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Αμυδών» Ευάγγελος Αναστασιάδης, οι πρώην πρόεδροι της τοπικής κοινότητας Ασπρου Λίνα Καρυοφιλλίδου και Δούκας Δρακούλης, ο τέως πρόεδρος των «Ακριτών» Πολυκάστρου Νίκος Σιάνας και δεκάδες μέλη και φίλοι του συλλόγου και της τράπεζας αίματος.

Χορηγοί της εκδήλωσης (κάλυψαν όλα τα έξοδα) βράβευσης των αιμοδοτών και τους ευχαριστούμε είναι: ΠΣ «Αμυδών» Αξιοχωρίου, Γιάννης Αδαμόπουλος, Κώστας Αντωνάκης (στην μνήμη του πατέρα του Παναγιώτη), Μαρία Μπρόβα (φαρμακοποιός), Θεόφιλος Γ. Παναγιωτίδης, Μιχάλης Παναγιωτίδης (στην μνήμη της συζύγου του Παναγιώτας Γιαννακίδου), Αντώνης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Ν. Σιάνας, Αννα Δ. Σμυδάκη, Λάζαρος Γ. Σταυρόπουλος (Γεωγνωσία), ο π. Χρηστος Πατσαούρας (στην μνήμη της μητέρας του Χαρίκλειας) και τα κοσμηματοπωλεία της Αναστασίας Δαμιανίδου και του Κώστα Τουλουμίδη.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλη την κοινωνία του Ασπρου, ήταν δε όπως τόνισε ο κ. Αθανασιάδης αφιερωμένη στην μνήμη του Λευτέρη Γιώρτσου (15.10.06), Αλέκου Κεραμιδά (28.4.10), Μάριου Πατρίκου (29.8.14), Στέλιου Πλιάλη (24.1.15) και του Μαργαρίτη Κουτσού (26.1.15) που έφυγαν πρόωρα από την ζωή.


Αθρόα προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία των φορέων του Άσπρου

Tην Πέμπτη 4.2.16 συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από την επανίδρυση της τράπεζας αίματος Ασπρου, με την συνεργασία όλων των φορέων της τοπικής κοινότητας και υπεύθυνη συντονισμού και διακίνησης αίματος τον Βασίλη Αθανασιάδη.

Στα εννέα χρόνια λειτουργίας διενεργήθηκαν 17 αιμοδοσίες, συγκεντρώθηκαν 492 μονάδες αίματος, και διατέθηκαν 435 γιά τις ανάγκες 173 ασθενούντων συνανθρώπων μας από Ασπρο και Αξιοχώρι με αριθμό 124 μελών και απόθεμα 57 μονάδες αίματος.

Την Κυριακή 7.2.16 ξεκίνησε ο δέκατος χρόνος λειτουργίας της τράπεζας με την πραγματοποίηση με απόλυτη επιτυχία της 18ης αιμοδοσίας στο πολιτιστικό κέντρο του Ασπρου.
Προσήλθαν και αιμοδότησαν 29 μέλη-εθελοντές μεταξύ αυτών τρία νέα μέλη που ανέβασαν τον αριθμό μελών σε 127. Τα αιμοδοτήσαντα μέλη είναι οι αιμοδότριες: Θεοδώρα Αλύρη, Σοφία Αναστασιάδου (Αξιοχώρι), Λουκία Διαμαντή, Βάια Ζήση (Αξιοχωρι), Μαρία Γιώρτσου, Κωνσταντίνα Γεωργιτσάρα, Κωνσταντία Κυριαζίδου, Χρυσούλα Πάναλη, Σμαρώ Πλιάλη, Αλεξάνδρα Ροδά, Ιουλία Χατζηαγγελίδου (Ρύζια). Αιμοδότες: Παναγιώτης Αλεξιάδης, Γεώργιος Βουζελάκης, Γεώργιος Βουντούκης, Γεώργιος Δ. Γεωργιτσάρας, Γεώργιος Κ. Γεωργιτσάρας, Στέργιος Καρυοφύλλης, Χρυσόστομος Καρυοφύλλης, Θεόδωρος Κόκκινος, Ανδρέας Κουτράκης, Σταύρος Μάγγος, Σάββας Μενεξιάς, Παναγιώτης Μπόρας, Νικόλαος Πάναλης, Δούκας Παπαδόπουλος, π. Χρήστος Πατσαούρας, Απόστολος Πελτέκης, Δημήτριος Ι.,Πιφτίτσης, Φάνης Σταματάκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]