Πολιτική

Και οι ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης ψήφισαν Στέφανο Παραστατίδη

Ο κύβος ερρίφθη, την Κυριακή των εκλογών η κάλπη στέλνει τον Στέφανο Παραστατίδη στη Βουλή. Αυτή είναι η ετυμηγορία των ετεροδημοτών του Κιλκίς που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα το απόγευμα, μετά την ομιλία που πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σε μια κατάμεστη αίθουσα 300 ατόμων στο ξενοδοχείο Lazart.

Ο Στέφανος Παραστατίδης μπαίνει στην τελική ευθεία έχοντας οργώσει το νομό Κιλκίς και συγκεντρώνοντας μετά από πολύ καιρό ασυνήθιστα για την εποχή μας πολύ κόσμο σε κάθε του συγκέντρωση, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να διεκδικήσει με ασφάλεια την τρίτη έδρα του νομού. Παρόμοια ήταν η συγκέντρωση που έκανε στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ρεύμα νίκης προς την κάλπη δίνοντας ξανά φωνή στους προοδευτικούς πολίτες του Κιλκίς εντός της Βουλής.

Το γεγονός ότι στις ομιλίες του Στέφανου Παραστατίδη επίκεντρο είναι πάντα η πολιτική ουσία κεντρίζει ψηφοφόρους που εδώ και καιρό απείχαν από το πολιτικό παιχνίδι. Έτσι, το ενδιαφέρον και κέρδος για το κόμμα του δεν είναι απλώς ότι επαναπατρίζει ψηφοφόρους που είχαν φυλλορροήσει προς άλλα κόμματα, αλλά ότι καταφέρνει να κινητροδοτήσει προς την κάλπη ανθρώπους που μέχρι πρότινος προτιμούσαν την αποχή από τη συμμετοχή.

Εξάλλου, και σε αυτή την ομιλία, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αποκτήσει και πάλι ο πολίτης φωνή, λόγο και ουσιαστική δύναμη, που μπορεί να γίνει μέσα από το ύψιστο δικαίωμα και υποχρέωση σε μια Δημοκρατία, την ψήφο του στις εκλογές.

Ο Στέφανος Παραστατίδης δόμησε με τον πολιτικό του λόγο τα διακυβεύματα της επόμενης ημέρας των εκλογών, που αφορούν στην ανάγκη να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία μετά την δεκάχρονη κρίση που χρεωκόπησε τη χώρα όχι μόνο οικονομικά, όσο αξιακά και θεσμικά: “Αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, και μάλιστα άμεσα”, τόνισε για να συνεχίσει:

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα κλειστή στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, δρα πελατειακά και διχαστικά, εξυπηρετεί τους λίγους προνομιούχους σε βάρος των πολλών, του συλλογικού καλού. Το αποτέλεσμα είναι η ασυμμετρία πολιτικής ισχύος και η συσσώρευση πλούτου, που κατά συνέπεια παράγουν συνεχώς ανισότητες, όσο οι πολίτες γινόμαστε εξαρτημένοι.

Υποχρέωσή μας είναι να ανακόψουμε αυτή την πορεία παρακμής, να ανοίξουμε θεσμούς και δομές, που θα συμβάλλουν στην πραγματική άνθιση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, της ισότητας και της δημιουργίας μιας ανοιχτής και προοδευτικής κοινωνίας.

Είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής επειδή είναι η μόνη λύση που μπορεί να κάνει πράξη αυτή την ανάγκη. Με ένα δομημένο πρόγραμμα και σχέδιο και κυρίως με τους ανθρώπους, που έχουν τη βούληση, αλλά και με τη βοήθειά σας τη δύναμη να το υλοποιήσουν. Για αυτό σας ζητώ, αυτή την Κυριακή, να προσέλθετε στις κάλπες, με αρετή και τόλμη, για να γίνουμε όλοι μαζί η Αλλαγή που θα βάλει φρένο σε κάθε συντήρηση, είτε προέρχεται από την Αριστερά, είτε από τη Δεξιά. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Καλή νίκη”.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]